Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni njoki s pikantnim umakom od rajčice i mozzarellom

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni njoki u sočnom umaku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 48

Potrebno vam je

  • 800 g rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • čili papričica
  • 0.25 šalica list bosiljka
  • 625 g njoki
  • 35 g mozzarella

Priprema

  1. Uključite u pećnici opciju grill i zagrijte na srednje.
  2. U posudi izmiješajte rajčice, češnjak, čili i bosiljak pa zakuhajte na srednjoj vatri. kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15 min, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Začinite.
  3. U međuvremenu skuhajte njoke prema uputama. Dobro ih ocijedite pa dodajte u posudu s umakom od rajčice i dobro izmiješajte.
  4. Rasporedite njoke između četiri posude pa pospite mozzarellom. Pecite u pećnici dvije-tri minute ili dok se ne počnu stvarati mjehurići i ne počne poprimati zlatnu boju. Poslužite sa zelenom salatom.Za još ljući okus dodajte popržene kobasice chorizo. Njoke možete pripremiti tako da popržite luk i papriku na ulju, dodate češnjak, rajčice i njoke pa sve kuhate dok se umak ne zgusne. Stavite u drugu posudu, pospite sirom i zapecite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.