gastro postao
Savršeni njoki u sočnom umaku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 48
Potrebno vam je
- 800 g rajčica, crvena
- 2 režanj češnjak
- čili papričica
- 0.25 šalica list bosiljka
- 625 g njoki
- 35 g mozzarella
Priprema
- Uključite u pećnici opciju grill i zagrijte na srednje.
- U posudi izmiješajte rajčice, češnjak, čili i bosiljak pa zakuhajte na srednjoj vatri. kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15 min, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Začinite.
- U međuvremenu skuhajte njoke prema uputama. Dobro ih ocijedite pa dodajte u posudu s umakom od rajčice i dobro izmiješajte.
- Rasporedite njoke između četiri posude pa pospite mozzarellom. Pecite u pećnici dvije-tri minute ili dok se ne počnu stvarati mjehurići i ne počne poprimati zlatnu boju. Poslužite sa zelenom salatom.
Za još ljući okus dodajte popržene kobasice chorizo. Njoke možete pripremiti tako da popržite luk i papriku na ulju, dodate češnjak, rajčice i njoke pa sve kuhate dok se umak ne zgusne. Stavite u drugu posudu, pospite sirom i zapecite.
Izvor Skuhatćute