gastro postao
Krumpir pečen u foliji ili ljusci iznutra može biti mekan poput pirea!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 572
Potrebno vam je
- 9 kom krumpir, zreli
- 2 kom luk ,crveni
- 5 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- 150 g gouda punomasni
- 5 kriška panceta
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpir operite i kuhajte s korom 20-30 minuta (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.
- Krumpir potom ogulite i izdubite mu sredinu žličicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.
- Na ulju popržite sitno sjeckani luk. U posudi pomiješajte izdubljeni dio krumpira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 100 g ribanog sira. Posolite i popaprite.
- Napunite smjesom izdubljeni krumpir, složite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pancete.
- Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20-30 min dok krumpir ne poprimi lijepu žućkastu boju.
Izvor Skuhatćute