Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeno povrće sa sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo od povrća može itekako biti ukusno, pogotovo ako je povrće preliveno bešamel umakom i posipano parmezanom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 184

Potrebno vam je

  • poriluk (cijeli)
  • 6 kom paprika, zelena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g kelj pupčar
  • 3 mala žlica mrkva, crvena
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 100 g slanina suha, masna
  • 200 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 40 g maslac, slani
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • kurkuma
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • muškatni oraščić
  • svježi timijan
  • 200 g tvrdi sir
  • crvena paprika
  • 4 žlica parmezan
  • papar u zrnu
  • češnjak
  • 200 g topljivi sir

Priprema

  1. Nasjeckajte paprike na kockice, mrkvu na tanke rezance, a kelj pupčar razrežite po pola. Sve to kratko propirjajte na maslinovu ulju, posolite i popaprite.
  2. Napravite bešamel tako da na maslacu prepržite brašno i zalijete mlijekom pa miješajte dok ne dobijete gusti umak. U njega umiješajte ribani sir i malo oraščića.
  3. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Posložite red pirjanog povrća, zalijte bešamelom i sirom pa zatim opet redom povrća. Vrh premažite s još malo umaka, pospite parmezanom i pecite 30-ak min na 220°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.