gastro postao
Jelo od povrća može itekako biti ukusno, pogotovo ako je povrće preliveno bešamel umakom i posipano parmezanom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 184
Potrebno vam je
- poriluk (cijeli)
- 6 kom paprika, zelena
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g kelj pupčar
- 3 mala žlica mrkva, crvena
- 3 žlica ulje maslinovo
- 100 g slanina suha, masna
- 200 g kukuruz u zrnu, suhi
- 40 g maslac, slani
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- kurkuma
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- muškatni oraščić
- svježi timijan
- 200 g tvrdi sir
- crvena paprika
- 4 žlica parmezan
- papar u zrnu
- češnjak
- 200 g topljivi sir
Priprema
- Nasjeckajte paprike na kockice, mrkvu na tanke rezance, a kelj pupčar razrežite po pola. Sve to kratko propirjajte na maslinovu ulju, posolite i popaprite.
- Napravite bešamel tako da na maslacu prepržite brašno i zalijete mlijekom pa miješajte dok ne dobijete gusti umak. U njega umiješajte ribani sir i malo oraščića.
- Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Posložite red pirjanog povrća, zalijte bešamelom i sirom pa zatim opet redom povrća. Vrh premažite s još malo umaka, pospite parmezanom i pecite 30-ak min na 220°c.
Izvor Skuhatćute