gastro postao
Začinite obični baguette s graškom, lukom i maslinovim uljem za idealno druženje s prijateljima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 12 kriška baguette bijeli
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- sol
- 12 kriška parmezan
- 1 kom rajčica, crvena
- menta
- aceto balsamico
Priprema
- Kriške kruha kratko ispeći na roštilju da dobiju boju.
- Češnjak protisnuti kroz prešu i pomiješati sa žlicom maslinovog ulja pa premazati svaku krišku kruha sa jedne strane.
- Grašak kuhati u zavreloj vodi 5-8 min pa procijediti i premjestiti u zdjelu. Posoliti, dodati žlicu maslinovog ulja i usitniti vilicom.
- Svaku krišku kruha premazati smjesom graška, ukrasiti tanko narezanim kriškama parmezana i listićima mente, rajčicom te nakapati nekoliko kapi aceta balsamica.