Recepti 13. listopada 2014.

Zelene bruskete

Zelene bruskete
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite obični baguette s graškom, lukom i maslinovim uljem za idealno druženje s prijateljima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Potrebno vam je

  • 12 kriška baguette bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • sol
  • 12 kriška parmezan
  • 1 kom rajčica, crvena
  • menta
  • aceto balsamico

Priprema

  1. Kriške kruha kratko ispeći na roštilju da dobiju boju.
  2. Češnjak protisnuti kroz prešu i pomiješati sa žlicom maslinovog ulja pa premazati svaku krišku kruha sa jedne strane.
  3. Grašak kuhati u zavreloj vodi 5-8 min pa procijediti i premjestiti u zdjelu. Posoliti, dodati žlicu maslinovog ulja i usitniti vilicom.
  4. Svaku krišku kruha premazati smjesom graška, ukrasiti tanko narezanim kriškama parmezana i listićima mente, rajčicom te nakapati nekoliko kapi aceta balsamica.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.