Recepti 13. listopada 2014.

Zelene palačinke sa sirom i šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tko kaže da palačinke moraju biti slatke i žute?

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 165

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g špinat
  • 0.50 mala žlica sol
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 dl mineralna voda
  • 10 kriška sir tilzit
  • 10 kriška šunka dimljena, kuhana

Priprema

  1. Umutite jaja s malo brašna i mlijeka te postupno dodajte ostatak brašna, mlijeka i mineralne vode. Pripremljenom tijestu dodajte odmrznuti špinat i dobro promiješajte.
  2. Ako je smjesa prerijetka, dodajte još brašna, a pregustu razrijedite s još mlijeka ili mineralne vode. Ostavite tijesto u hladnjaku pola sata, a zatim na teflonskoj tavi s nekoliko kapi ulja ispecite palačinke. Na svaku palačinku posložite po cijeloj dužini plošku sira i dimljene šunke pa zamotajte.
  3. Posložite palačinke na lim obložen papirom za pečenje i stavite na pet minuta u pećnicu na 220°c dok se sir blago ne rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.