gastro postao
Tko kaže da palačinke moraju biti slatke i žute?
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 165
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g špinat
- 0.50 mala žlica sol
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl mineralna voda
- 10 kriška sir tilzit
- 10 kriška šunka dimljena, kuhana
Priprema
- Umutite jaja s malo brašna i mlijeka te postupno dodajte ostatak brašna, mlijeka i mineralne vode. Pripremljenom tijestu dodajte odmrznuti špinat i dobro promiješajte.
- Ako je smjesa prerijetka, dodajte još brašna, a pregustu razrijedite s još mlijeka ili mineralne vode. Ostavite tijesto u hladnjaku pola sata, a zatim na teflonskoj tavi s nekoliko kapi ulja ispecite palačinke. Na svaku palačinku posložite po cijeloj dužini plošku sira i dimljene šunke pa zamotajte.
- Posložite palačinke na lim obložen papirom za pečenje i stavite na pet minuta u pećnicu na 220°c dok se sir blago ne rastopi.
Izvor Skuhatćute