Recepti 30. srpnja 2017.

Zeleni sladoled po receptu Antonia Carluccia

foto: @cookcarluccio, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski ekspert za hranu Antonio Carluccio pripremio je genijalan recept za sladoled od pistacije.

Recept je vrlo jednostavan, ali morate uzeti u obzir da smjesa mora stajati u frižideru cijelu jednu noć. Ako odlučite isprobati ovaj kremasti zeleni sladoled, dobro organizirajte vrijeme.

Za samu pripremu treba vam pola sata, a nakon toga će posao odraditi hladnjak, zamrzivač i aparat za sladoled. 

Preporučujemo!

Sastojci: 

  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica mljevenog kardamoma
  • 5 žutanjaka
  • 50 g meda
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g pistacije
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • Jestiva zelena boja

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko do vrenja, dodajte kardamom i pustite da krčka nekoliko minuta. Ostavite da se ohladi.
  2. U drugoj zdjeli miksajte žutanjke, med i šećer dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte mlijeko i miješajte. 
  3. Zagrijte vodu i kuhajte mješavinu na pari 15 minuta i miješajte kako ne bi nastale grudice. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
  4. Sljedeći dan ubacite smjesu u aparat za sladoled na 30 minuta. 
  5. U međuvremenu u blender ubacite očišćene pistacije i dobro usitnite. 
  6. Izmiksajte šlag, ali pripazite da još uvijek bude mekan. Dodajte pistacije i malo zelene boje i dodajte u mašinu za sladoled  5 minuta prije kraja pripreme.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ako nemate mašinu za sladoled, stavite mješavinu u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga je dobro promiješajte vilicom i vratite u zamrzivač. Postupak ponovite dva do tri puta i na kraju dodajte šlag i pistacije. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.