Recept je vrlo jednostavan, ali morate uzeti u obzir da smjesa mora stajati u frižideru cijelu jednu noć. Ako odlučite isprobati ovaj kremasti zeleni sladoled, dobro organizirajte vrijeme.
Za samu pripremu treba vam pola sata, a nakon toga će posao odraditi hladnjak, zamrzivač i aparat za sladoled.
Preporučujemo!
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica mljevenog kardamoma
- 5 žutanjaka
- 50 g meda
- 150 g šećera u prahu
- 100 g pistacije
- 150 ml vrhnja za šlag
- Jestiva zelena boja
Priprema:
- Zagrijte mlijeko do vrenja, dodajte kardamom i pustite da krčka nekoliko minuta. Ostavite da se ohladi.
- U drugoj zdjeli miksajte žutanjke, med i šećer dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte mlijeko i miješajte.
- Zagrijte vodu i kuhajte mješavinu na pari 15 minuta i miješajte kako ne bi nastale grudice. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
- Sljedeći dan ubacite smjesu u aparat za sladoled na 30 minuta.
- U međuvremenu u blender ubacite očišćene pistacije i dobro usitnite.
- Izmiksajte šlag, ali pripazite da još uvijek bude mekan. Dodajte pistacije i malo zelene boje i dodajte u mašinu za sladoled 5 minuta prije kraja pripreme.
Ako nemate mašinu za sladoled, stavite mješavinu u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga je dobro promiješajte vilicom i vratite u zamrzivač. Postupak ponovite dva do tri puta i na kraju dodajte šlag i pistacije.
Dobar tek!