gastro postao
Varivo koje će vam biti idealna okrijepa za sniježne dane
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1316
Potrebno vam je
- 400 g grah, šareni
- mrkva, crvena
- peršin, list
- 0.50 kom korabica
- ulje, biljno
- 2 žlica oštro brašno
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g suho meso
- 1 mala žlica crvena paprika
- sol
- papar
Priprema
- Namočite grah u hladnoj vodi preko noći. Sutradan ga ocijedite, operite i stavite kuhati u čistoj vodi.
- Kada grah malo omekša, dodajte mu na kockice ili kolutiće izrezano povrće i na kockice narezano suho meso. Kuhajte dok sve ne omekša.
- Na ulju prepržite sitno sjeckani luk, dodajte brašno i napravite zapršku. Kad se brašno malo zarumeni, dodajte crvenu papriku i time zgusnite juhu. Prema ukusu, začinite solju i paprom.
Kako bi juha bila pikantnija, dodajte ljute papričice. Prethodno ih očistite od sjemenki i peteljke. Za aromatičniju juhu dodajte celera, a možete ubaciti i na kockice narezan krumpir, batat ili čičoku.
Izvor Skuhatćute