gastro postao
Recept za zlefku kako su ih pripremali naši stari iz sjevernih dijelova Hrvatske.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 658
Zlefka
- 500 g kukuruzno brašno ili krupica
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl ulje suncokretovo
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- 1 mala žlica vanilin šećer
- 1 žlica šećer, kristal
Nadjev
- 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 100 g buča
- 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- šećer, u prahu
Priprema
- U prosijano pšenično brašno stavite sve ostale sastojke te dobro izmiješajte i ostavite tijesto da se malo diže. Ulijte polovicu tijesta u nauljeni lim i prekrijte nadjevom te ponovno prekrijte tijestom. Ispecite do zlatnožute boje, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite.
- Režite prema želji i poslužite posipano šećerom u prahu ili umakom prema želji.
Izvor Skuhatćute