Recepti 03. listopada 2014.

Zlefka od kukuruznog brašna

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za zlefku kako su ih pripremali naši stari iz sjevernih dijelova Hrvatske.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 658

Zlefka

  • 500 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • 1 mala žlica vanilin šećer
  • 1 žlica šećer, kristal

Nadjev

  • 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 100 g buča
  • 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. U prosijano pšenično brašno stavite sve ostale sastojke te dobro izmiješajte i ostavite tijesto da se malo diže. Ulijte polovicu tijesta u nauljeni lim i prekrijte nadjevom te ponovno prekrijte tijestom. Ispecite do zlatnožute boje, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite.
  2. Režite prema želji i poslužite posipano šećerom u prahu ili umakom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.