Recepti 18. srpnja 2018.

Zobena kaša nije dosadna: Tri ideje za sjajan doručak

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste jedni od onih kojima zobene pahuljice ujutro predstavljaju pravu muku, a između zdravog doručka i praznog želuca radije biste odabrali ovo drugo, imamo za vas sjajne vijesti. Otkrili smo kako uživati u finom i zdravom doručku!

Zobene pahuljice često nisu naš prvi odabir za fini doručak, već u ih jedemo iz čiste potrebe i želje za zdravim doručkom. Upravo smo se zato bacili u potragu za idealnom kombinacijom koja će ih učiniti ukusnijima i doručkom zbog kojeg se budimo nasmijani.

Isprobali smo različite kombinacije, kombinirali voće, dodavali čokoladu i zaslađivače i pronašli rješenje.

 

Možda vas zanima... Doručak za šampione: Zapečene zobene pahuljice Recepti

 

Zobene pahuljice s mlijekom, lješnjacima, komadićima čokolade i medom u potpunosti su nas oduševile. Priprema je super jednostavna i oduzet će vam svega nekoliko minuta. U mlijeko ubacite zobene, zagrijte ih u mikrovalnoj pećnici, a zatim im dodajte sitno sjeckane lješnjake ili lješnjakovo brašno, kockice tamne čokolade i malo meda. I to je to, zobena kaša stvarno dobrog okusa je gotova. Ona zbilja postoji!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Od voćnih kombinacija koje će na divan način začiniti zobenu kašu, uvijek najrađe biramo smrznuto bobičasto voće, a zatim sve zajedno, sa žličicom meda ubacujemo u blender i pretvaramo u zdravi, ali fini smoothie. Umjesto šumskog voća odlična će ideja biti i banane te osvježavajuće note naranče. Dodajte malo soka i korice, koji komadić čokolade i zobene pahuljice poprimit će okus najfinije čokoladne torte s narančom.

 

Možda vas zanima... Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana Recepti

 

Još jedna kombinacija koju obožavamo te nas instantno podsjeća na jesen su zobene pahuljice, ribana jabuka i cimet. Pomiješajte sve sastojke, dodajte mlijeko ili vodu, lagano zagrijte ili kuhajte na štednjaku. Ovo jelo okusom će vas podsjetiti na pitu od jabuka, a ako pitate nas, to je uvijek dobra ideja.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.