Zobena kaša koja se priprema preko noći (popularni "overnight oats") više nije novost, ali ova verzija zaslužuje vlastitu epizodu. Kombinacija okusa limun i mak daje joj neodoljivu svježinu, dok grčki jogurt i mlijeko čine teksturu bogatom i kremastom.
Okus podsjeća na muffine od limuna i maka, ali bez brašna, pećnice i stresa. Ova zobena kaša s limunom i makom zaslađena je javorovim sirupom, a priprema traje manje od 10 minuta. Ostatak posla obavlja hladnjak.
Nutritivno snažna, a priprema se bez muke
Osim što fino miriši i lijepo izgleda u staklenci, ova zobena kaša s limunom i makom krije ozbiljan nutritivni potencijal:
- Zob je puna vlakana, posebno beta-glukana koji podupire zdravlje srca.
- Grčki jogurt donosi dozu proteina i probiotika
- Mlijeko osigurana kalcij koji je bitan za kosti i mišiće
Zobena kaša s limunom i makom nema glutena ni jaja, ne sadrži orašaste plodove (osim ako ih ne dodaš), a zaslađena je isključivo prirodno. Uz dodatak borovnica, pekmeza ili žlice bademovog maslaca, postat će tvoj novi omiljeni doručak. Recept je u nastavku...
Mak
Kašu možeš čuvati do 4 dana u hladnjaku, što znači da jednim potezom rješavaš doručak do četvrtka. Ako ti zatreba malo promjene, probaj umiješati borovnice, malo pekmeza od marelice ili žličicu maslaca od pistacija za orašasti twist.