gastro postao
Ribu popržite, popirjajte, podlijte vinom i uživajte
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 203
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 kom limunova korica
- 1 mala žlica kadulja
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 5 žlica voda
- 2 g vino bijelo
- sol
- papar
- 1000 g zubatac
Priprema
- Luk i češnjak pržite na ulju da budu svijetložuti.
- Dodajte očišćenog, opranog, osušenog i narezanog zubaca na 2 cm debele odreske i pržite dok ne budu s obje strane zlatnožuti.
- Dodajte kolut limunove kore, usitnjenu kadulju, pire od rajčice prethodno izmiješan s toplom vodom i vinom, sol i papar.
- Posudu lagano protresite i ribu na vrlo laganoj vatri pirjajte oko 15-20 minuta.
- Odreske zubaca složite na tanjur i prelijte umakom u kojem su se kuhali.
Ribu popržite, popirjajte, podlijte vinom i uživajte