Recepti 13. listopada 2014.

Zubatac u vinu

gastro postao gastro.24sata.hr
Ribu popržite, popirjajte, podlijte vinom i uživajte

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 203

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom limunova korica
  • 1 mala žlica kadulja
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 5 žlica voda
  • 2 g vino bijelo
  • sol
  • papar
  • 1000 g zubatac

Priprema

  1. Luk i češnjak pržite na ulju da budu svijetložuti.
  2. Dodajte očišćenog, opranog, osušenog i narezanog zubaca na 2 cm debele odreske i pržite dok ne budu s obje strane zlatnožuti.
  3. Dodajte kolut limunove kore, usitnjenu kadulju, pire od rajčice prethodno izmiješan s toplom vodom i vinom, sol i papar.
  4. Posudu lagano protresite i ribu na vrlo laganoj vatri pirjajte oko 15-20 minuta.
  5. Odreske zubaca složite na tanjur i prelijte umakom u kojem su se kuhali.

Ribu popržite, popirjajte, podlijte vinom i uživajte

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.