gastro postao
Meso zubatca pripremljeno na ovaj način bit će mekano i sočno
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 294
Potrebno vam je
- 2 kom zubatac
- 2000 g krumpir, zreli
- 4 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 0.50 šalica mirisne trave
- 2 dl vino bijelo
- 0.50 dl vinski ocat
- 2 dl ulje maslinovo
- 2 kom pomidor
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zubatce očistite, operite, dobro ih posušite i natrljajte solju.
- Očistite krumpir, narežite ga na ploške srednje debljine i njima pokrijte dno nauljenog lima. Krumpir prelijte uljem, posolite i pospite s malo mirisnih trava. Na krumpir položite posoljene zubatce, premažite ih vinskim octom.
- U tavi na maslinovom ulju kratko propržite sitno nasjeckan češnjak, peršin i ostatak aromatskih trava. Smanjite vatru i dodajte 2 dcl bijelog vina. Prokuhajte nekoliko minuta te pospite preko ribe. Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva C.
- Nakon dvadesetak minuta izvadite lim s ribom. Ribu okrenite na drugu stranu. Sokom skupljenim na dnu lima prelijte okrenutu ribu. Po potrebi dodajte maslinovog ulja. U kutove lima, na poslagani krumpir, stavite nekoliko debljih ploški rajčice posutih origanom. Vratite u pećnicu.
- Kad krumpir postane hrskav jelo je gotovo.