Recepti 13. listopada 2014.

Zubatac u vinu s mediteranskim mirisnim travama

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso zubatca pripremljeno na ovaj način bit će mekano i sočno

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 294

Potrebno vam je

  • 2 kom zubatac
  • 2000 g krumpir, zreli
  • 4 režanj češnjak
  • 1 žlica peršin, list
  • 0.50 šalica mirisne trave
  • 2 dl vino bijelo
  • 0.50 dl vinski ocat
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 2 kom pomidor
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zubatce očistite, operite, dobro ih posušite i natrljajte solju.
  2. Očistite krumpir, narežite ga na ploške srednje debljine i njima pokrijte dno nauljenog lima. Krumpir prelijte uljem, posolite i pospite s malo mirisnih trava. Na krumpir položite posoljene zubatce, premažite ih vinskim octom.
  3. U tavi na maslinovom ulju kratko propržite sitno nasjeckan češnjak, peršin i ostatak aromatskih trava. Smanjite vatru i dodajte 2 dcl bijelog vina. Prokuhajte nekoliko minuta te pospite preko ribe. Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva C.
  4. Nakon dvadesetak minuta izvadite lim s ribom. Ribu okrenite na drugu stranu. Sokom skupljenim na dnu lima prelijte okrenutu ribu. Po potrebi dodajte maslinovog ulja. U kutove lima, na poslagani krumpir, stavite nekoliko debljih ploški rajčice posutih origanom. Vratite u pećnicu.
  5. Kad krumpir postane hrskav jelo je gotovo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.