gastro postao
Pripremite specijalitet prema receptu iz kuharice 'Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana'
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1597
Potrebno vam je
- 1000 g tuna
- 100 g masline, zelene, slane konzerv.
- 1 prstohvat šafran
- 1000 g riža, nepolirana
- 10 dl riblji temeljac
- 1 žlica maslac, slani
- 100 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Za ovu inačicu rižota alla milanese na maslinovu ulju propirjajte rižu da zastakli pa podlijevajući ribljim temeljcem miješajte povremeno dok se riža ne skuha.
- Tada ugasite vatru, dodajte prstohvat šafrana, komadiće pečene tune (može i iz konzerve), masline, žlicu maslaca te nastavite miješati dok rizi ne postanu al dente, na zub, a rižot alla onda, kao val, kako kažu u Milanu i Veneciji, prijestolnicama rižota.
- Svaki rižot služi se vruć, s ribanim sirom.
Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa