Recepti 13. listopada 2014.

Žuti rižot sa šafranom, maslinama i tunom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite specijalitet prema receptu iz kuharice 'Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana'

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1597

Potrebno vam je

  • 1000 g tuna
  • 100 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 prstohvat šafran
  • 1000 g riža, nepolirana
  • 10 dl riblji temeljac
  • 1 žlica maslac, slani
  • 100 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za ovu inačicu rižota alla milanese na maslinovu ulju propirjajte rižu da zastakli pa podlijevajući ribljim temeljcem miješajte povremeno dok se riža ne skuha.
  2. Tada ugasite vatru, dodajte prstohvat šafrana, komadiće pečene tune (može i iz konzerve), masline, žlicu maslaca te nastavite miješati dok rizi ne postanu al dente, na zub, a rižot alla onda, kao val, kako kažu u Milanu i Veneciji, prijestolnicama rižota.
  3. Svaki rižot služi se vruć, s ribanim sirom.

Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.