Restorani 29. svibnja 2025.

Kako je hrana postala neizostavan sastojak luksuznih automobilističkih evenata

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U svijetu luksuznih automobilističkih evenata, gdje se vrhunski dizajn i sirova snaga susreću s elitnim lokacijama i umrežavanjem istomišljenika, gastronomija je već odavno prestala biti sporedna stvar i postala sama bit iskustva.

Auto Sport Adria, najprestižniji automobilistički događaj u regiji, tu činjenicu već godinama prepoznaje i njeguje. U jubilarnom, desetom izdanju, koje će se od 5. do 8. lipnja održati u pitoresknoj Istri, organizatori su odlučili priču podići na potpuno novu razinu. Naime, uz superautomobile poput Ferrarija, McLarena, Bentleya i Lamborghinija, sudionike će pratiti i kulinarske superzvijezde. 

Dvojica vrhunskih hrvatskih kuhara, Matija Bogdan i Marko Palfi, preuzet će odgovornost da čaroliju s asfalta zaokruže gastro iskustvom koji će se pamtiti, barem podjednako kao i snimke s nestrpljivo iščekivane utrke ubrzanja u istarskom sutonu. 

 | Author: Promo foto: Promo

Chef Matija Bogdan jedan je od najrespektabilnijih domaćih kulinarskih umjetnika. Školovan u Michelin okruženju, svojom modernom mediteranskom kuhinjom spaja jednostavnost Jadrana s tehničkom preciznošću vrhunskih restorana. Njegova jela nisu samo ukusna, ona su, kažu oni koji su ih kušali, estetska i emotivna izjava. 

S druge strane, Marko Palfi dolazi s reputacijom kulinarskog buntovnika. Njegov stil, moderan street food s fine dining pristupom, donosi autentične wagyu burgere, azijske utjecaje i neočekivane kombinacije koje osvajaju nepca i privlače pažnju street food entuzijasta diljem svijeta. 

 | Author: Promo foto: Promo

U događajima poput ASA-e, gdje je svaki detalj pažljivo isplaniran, od policijske pratnje do privatnih vinskih tastinga i elitnog smještaja, hrana ima ključnu ulogu. Nije riječ samo o zadovoljenju potrebe, kažu organizatori već o ključnoj nadogradnji sveukupnog iskustva. 

 | Author: Jan Humski foto: Jan Humski

„Možete imati najjače automobile na svijetu, ali prave veze stvaraju se za stolom. Zato smo za jubilarnu ASA-u odlučili ponovno dovesti vrhunske chefove, jer želimo da svaki trenutak i na cesti i uz tanjur bude nezaboravan.“ - poručuje Kristijan Semulić iz organizacijskog tima ASA-e te naglašava kako u vremenu, kada je luksuz odavno prestao biti stvar materijalnog već iskustvenog, gastronomska komponenta postala presudna. U njoj se, na poseban način, reflektira ono što Auto Sport Adria njeguje u zadnjih 9 izdanja, autentičnost, strast i nepogrešiv osjećaj za stil. 

 | Author: Promo foto: Promo I tako će, dok motori bruje, a gume paraju neke od najljepših prometnica ovog dijela Europe, tanjuri pričati svoju ASA priču, a kako je to izgledalo na dosadašnjim izdanjima možete pogledati ovdje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.