10. travnja 2016.

Rižoto od šparoga i škampi

rizoto-od-sparoga470x312.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao idealno proljetno jelo chef restorana Vinodol Marijo Čepek preporučuje rižoto od šparoga i škampi.

Kao idealno proljetno jelo chef restorana Vinodol Marijo Čepek preporučuje ti rižoto od šparoga i škampi. Osim što je lagan, zdrav i niskokaloričan, ako ga pripremite prema uputama iskusnog kuhara, sigurno ćete uživati i u bogatom okusu ovog rižota.

Sastojci za 4 osobe:

  • 20 dag divljih šparoga
  • 30 dag riže
  • 30 dag škampi (očišćenih)
  • 1 litra ribljeg temeljca
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino
  • maslac
  • sol
  • grana padano

Škampe popeći na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane. Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje. Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje smo istrgali na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela i opečeno meso škampi. Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova. Na kraju povezati s ribanim sirom. Prema želji se rižoto može podliti s maslinovim uljem.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.