20. travnja 2016.

Najnoviji savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

naslovna maslac.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratiti ove trikove i postanite majstor u kuhanju

Ne stavljajte prazan kalup u pećnicu

Ako vam je, dok radite muffine, nekoliko kapula ostalo prazno, u njih stavite dvije, tri žlice vode. Tako se tijekom pečenja kalup za muffine neće iskrivit. 

Riza | Author: Stockfood foto: Stockfood

Prati ili ne prati rižu, pitanje je

Pripremate li rižot, nemojte prati rižu prije kuhanja jer ćete tako odstraniti veliki dio škroba koji mu daje posebnu teksturu i punoću. Isperite je ako ne želite da bude ljepljiva ili ako je želite dodatno očistiti.

Za maksimum okusa maslac se dodaje na kraju

Kako biste u jelu potpuno iskoristili okus maslaca, dodajte ga pred kraj kuhanja. Popirjajte povrće na malo ulja pred kraj dodate nekoliko listića maslaca ili preko tjestenine pospite malo krušnih mrvica rastopljnih na maslacu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.