22. listopada 2016.

Sezonski clafoutis s kruškama koji ćete obožavati

clafoutis
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umutite smjesu, prelijte je preko krušaka pa uživajte u slasnom i jednostavnom kolaču.

Divna jesenska slastica od krušaka koja je gotova u manje od sat vremena spremna je da je isprobate i vi. Sve što trebate je pripremiti jednostavnu smjesu i nasjeckati kruške. Posložiti ih u kalup i ispeči do savršene, zlatne boje. Kada je gotov, kolač lagano ohladite, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz žlicu tučenog slatkog vrhnja. Jednostavno i fino, bolje ne može.

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 5 žlica šećera
  • 3 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 1 ½ šalice slatkog vrhnja
  • 1 žličica limunove korice
  • 2 žlice likera od kruške
  • 3 kruške

Postupak:

  1. Maslacom premažite kalup za pečenje.
  2. Istucite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta.
  3. Smanjite brzinu na mikseru pa umiješajte brašno, slatko vrhnje, limunovu koricu, prstohvat soli i liker od kruške.
  4. Ogulite kruške i narežite ih na ploške.
  5. Posložite ih po kalupu, a zatim preko njih prelijte smjesu.
  6. Pecite oko 35 do 40 minuta.
  7. Poslužite lagano ohlađeno i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.