gastro postao
Umutite smjesu, prelijte je preko krušaka pa uživajte u slasnom i jednostavnom kolaču.
Divna jesenska slastica od krušaka koja je gotova u manje od sat vremena spremna je da je isprobate i vi. Sve što trebate je pripremiti jednostavnu smjesu i nasjeckati kruške. Posložiti ih u kalup i ispeči do savršene, zlatne boje. Kada je gotov, kolač lagano ohladite, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz žlicu tučenog slatkog vrhnja. Jednostavno i fino, bolje ne može.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 5 žlica šećera
- 3 jaja
- 6 žlica brašna
- 1 ½ šalice slatkog vrhnja
- 1 žličica limunove korice
- 2 žlice likera od kruške
- 3 kruške
Postupak:
- Maslacom premažite kalup za pečenje.
- Istucite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta.
- Smanjite brzinu na mikseru pa umiješajte brašno, slatko vrhnje, limunovu koricu, prstohvat soli i liker od kruške.
- Ogulite kruške i narežite ih na ploške.
- Posložite ih po kalupu, a zatim preko njih prelijte smjesu.
- Pecite oko 35 do 40 minuta.
- Poslužite lagano ohlađeno i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!