07. svibnja 2016.

Slasni brownie s malinama

brownie
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano ga je napraviti i - čokoladno je!

Zaigrajte se uz jaja, bjelanjke, finu čokoladu i tučeno vrhnje i otkrijte zašto je ovo jedan od najomiljenijih deserata gurmana diljem svijeta.

Brownie s malinama

brownie | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 100 g šećer 
  • 125 g brašna
  • 2 jaja
  • žlica kakaa u prahu
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 0,75 dl mlijeka

ZA KREMU:

  • 2 jaja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g čokolade s visokim udjelom kakaa 
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 150 g malina
  • čokoladne kapljice za ukrašavanje 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Pjenasto umiješajte žumanjke sa šećerom i omekšalim maslacem.
  3. Prosijte brašno s kakaom i pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte žumanjcima. Kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Premažite kalup za pečenje maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Pečenog ostavite neka se hladi.
  5. Žumanjke i šećer miješajte na pari dok se ne zgusnu pa dodajte natrgane komadiće čokolade. Kad se otopi, maknite je s pare.
  6. Dok se hladi, istucite slatko vrhnje u šlag te lagano pomiješajte s čokoladnom smjesom. Na kraju pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  7. Premažite kremu preko biskvita. Stavite kolač u hladnjak na nekoliko sati pa ga prije posluživanja razrežite na kocke te ukrasite čokoladnim kapljicama i malinama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.