gastro postao
Lagano ga je napraviti i - čokoladno je!
Zaigrajte se uz jaja, bjelanjke, finu čokoladu i tučeno vrhnje i otkrijte zašto je ovo jedan od najomiljenijih deserata gurmana diljem svijeta.
Brownie s malinama
Sastojci:
- 100 g šećer
- 125 g brašna
- 2 jaja
- žlica kakaa u prahu
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 0,75 dl mlijeka
ZA KREMU:
- 2 jaja
- žličica ekstrakta vanilije
- 200 g čokolade s visokim udjelom kakaa
- 4 dl slatkog vrhnja
- 150 g malina
- čokoladne kapljice za ukrašavanje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Pjenasto umiješajte žumanjke sa šećerom i omekšalim maslacem.
- Prosijte brašno s kakaom i pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte žumanjcima. Kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Premažite kalup za pečenje maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Pečenog ostavite neka se hladi.
- Žumanjke i šećer miješajte na pari dok se ne zgusnu pa dodajte natrgane komadiće čokolade. Kad se otopi, maknite je s pare.
- Dok se hladi, istucite slatko vrhnje u šlag te lagano pomiješajte s čokoladnom smjesom. Na kraju pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Premažite kremu preko biskvita. Stavite kolač u hladnjak na nekoliko sati pa ga prije posluživanja razrežite na kocke te ukrasite čokoladnim kapljicama i malinama.