1974 prikaza 29. srpnja 2014.

Sočna hrana za tjedan dana

tjedni meni 1.jpg
1/2
Donosimo vam sedam prijedloga koji će vam pomoći da bolje isplanirate što ćete jesti preko tjedna. Brza priprema za radne dane i uživanje vikendom naša su formula.

Ponedjeljak

Uljepšajte si početak radnog tjedna s ovom ne baš tipičnom Pizzom sa smokvama i gorgonzolom. Intenzivan pljesnivi sir, slatke smokve i slani pršut zajedno stvaraju nevjerojatnu harmoniju okusa.

Utorak

U utorak pripremite tipičan azijski recept, Piletinu Kung pao. Zanimljiv okus pilećim će prsima dati sojin umak, sezamovo ulje i kikiriki. Priprema je brza, samo na vrijeme stavite meso u marinadu kako bi se upili i proželi svi okusi.

Srijeda

Ako ste "mesojed", jedan dan u tjednu odaberite za odmor od omiljene namirnice i pojedite nešto bezmesno, poput Popečaka od graška, tikvica i sira. Gotovi su za tren, a možete ih i hladne ponijeti drugi dan na posao.

Četvrtak

Ova Juha od tikvica iz turske kuharice obogaćena je preprženim, hrskavim tostom i mrvljenim kozjim sirom. Tost možete "nadrobiti" u juhu ili ga servirati sa strane, u svakom slučaju, idealno za lagani ručak ili uvod u bogatiji obrok.

Petak

Riba se kod nas još uvijek premalo jede. Pokušajte iskoristiti dostupne, svježe i povoljne riblje primjerke i pripremiti ih barem dva-tri puta tjedno. Naša preporuka: Srdele s krumpirima i rajčicom na padelu. Kao "fish&chips", samo puno bolje!

Subota

Ako ste u prilici i vrijeme vas posluži, subotu iskoristite za roštiljanje. Ima li većeg užitka nego u društvu najbližih kuhati i jesti na otvorenom? Ovim Meksičkim ražnjićima zadivite svoje goste.

Nedjelja

Nedjelja je dan kada svakako pokušajte odvojiti vrijeme za pošten ručak. Neodoljivi talijanski specijalitet - Teleća koljenica (Ossobuco), modernizirana dodatkom rajčica, nikoga za obiteljskim stolom neće ostaviti ravnodušnim.
Dobar izbor

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.