Ponedjeljak
Uljepšajte si početak radnog tjedna s ovom ne baš tipičnom Pizzom sa smokvama i gorgonzolom. Intenzivan pljesnivi sir, slatke smokve i slani pršut zajedno stvaraju nevjerojatnu harmoniju okusa.
Utorak
U utorak pripremite tipičan azijski recept, Piletinu Kung pao. Zanimljiv okus pilećim će prsima dati sojin umak, sezamovo ulje i kikiriki. Priprema je brza, samo na vrijeme stavite meso u marinadu kako bi se upili i proželi svi okusi.
Srijeda
Ako ste "mesojed", jedan dan u tjednu odaberite za odmor od omiljene namirnice i pojedite nešto bezmesno, poput Popečaka od graška, tikvica i sira. Gotovi su za tren, a možete ih i hladne ponijeti drugi dan na posao.
Četvrtak
Ova Juha od tikvica iz turske kuharice obogaćena je preprženim, hrskavim tostom i mrvljenim kozjim sirom. Tost možete "nadrobiti" u juhu ili ga servirati sa strane, u svakom slučaju, idealno za lagani ručak ili uvod u bogatiji obrok.
Petak
Riba se kod nas još uvijek premalo jede. Pokušajte iskoristiti dostupne, svježe i povoljne riblje primjerke i pripremiti ih barem dva-tri puta tjedno. Naša preporuka: Srdele s krumpirima i rajčicom na padelu. Kao "fish&chips", samo puno bolje!
Subota
Ako ste u prilici i vrijeme vas posluži, subotu iskoristite za roštiljanje. Ima li većeg užitka nego u društvu najbližih kuhati i jesti na otvorenom? Ovim Meksičkim ražnjićima zadivite svoje goste.
Nedjelja
Nedjelja je dan kada svakako pokušajte odvojiti vrijeme za pošten ručak. Neodoljivi talijanski specijalitet - Teleća koljenica (Ossobuco), modernizirana dodatkom rajčica, nikoga za obiteljskim stolom neće ostaviti ravnodušnim.
Dobar izbor
Sočna hrana za tjedan dana
29. srpnja 2014.
gastro postao
Donosimo vam sedam prijedloga koji će vam pomoći da bolje isplanirate što ćete jesti preko tjedna. Brza priprema za radne dane i uživanje vikendom naša su formula.