Njezina Graševina premium 2010. polusuho je vino koje istovremeno ima predikatne zrele, ali i svježe tonove te finu petrolejsku notu. I neprovreli šećer je dobro uklopljen u tom puno, raskošnom, kompleksnom vinu. Chardonnay premium sur lie 2011. je vino bogatog mirisa po kruški i zreloj jabuci, kompleksno u okusu, snažno, elegantno. Još je fino svježe, suho, harmonično i gutljaj ugodno grije usta i grlo. Oba vina se punoćom, snagom, pa i jačom bojom poprilično razlikuju od graševina i chardonnaya na koje su prosječni vinoljupci naviknuti i treba ih piti uz snažniju hranu od one uz koju se se uobičajeno piju bijela vina. Pravi izbor bit će teleće pečenje, pernata divljač poput fazana, jarebica, prepelica, čak i šljuka, te doista vrhunska jela od masnije riječne i bijele morske ribe. Cijena butelja je oko 95 kuna, ali, ponavljamo, to su vina za posebne prilike. Za Božić ili Novu godinu, primjerice.
Jasna Antunović je bivša financijašica koja se posvetila proizvodnji vina na obiteljskom imanju.
- Puknulo me - smijala se odgovarajući na pitanje zašto je dobar posao “s novcem” zamijenila nesigurnom poljoprivredom. I nije požalila, dodaja le. - Radim što ljudi vole, radim s prirodom i družim se s ljudima. Može li bolje - zadovoljna je vinarka iz prekrasnog Podunavlja.
Bolje bijelo vino od Jasninih bio je samo Rajnski rizling kasne berbe 2007. Kutjevčanina Ivana Enjingija koji je gastro.24sata.hr nedavno predstavio, kao i ukupno najbolje ocijenjeno vino, Bodren Icewine 2011. te ponajbolje crveno vino, Malbec Mai 2008. argentinske vinarije Kaiken Montes. Drugo najbolje crveno vino stiglo je (opet!) iz Podunavlja. To je Ciconia nigra, ljupka voćna mješavina cabernet sauvignona, cabernet franca i crnog pinota Damira Josića iz Zmajevca u Baranji, a treće je Zlatan plavac grand cru 2010. iz Svete nedjelje na Hvaru. Ovaj korpulentni, ali i elegantni crnjak Zlatana Plenkovića dobio je i posebni priznanje za najbolje vino od hrvatskih autohtonih sorata. Najbolji pjenušac cjelogodišnjeg ocjenjivanja je profinjen i bogat okusima i mirisima Tomac Classic brut nature. Svi rezultati su objavljeni na vinskezvijezde.blogspot.com, a akcija kreće dalje. Prvo ocjenjivanje sezone 2014/2015. je već 10. prosinca. U zdravlje...