enciklopedija Mala škola austrijskih vina Bakhova sina Ivo Kozarčanin, alias Bakhov sin, ovoga se tjedna uputio u Austriju ne bi li nam donio neku novu priču o svjetski manje… Kolumne
živjeli! Tri idealna jela i vina za uskrsni stol Život je prekratak da bi se pila loša vina, što znači da svaki dan u čaši treba biti dobra kapljica. Za blagdane poput … Špajza
petkom fino Naučite kako spariti ribu i vino: Sve na jednome mjestu! Ako ste se već potrudili oko nabavke ribe i plodova mora, potrudite se i oko izbora vina Kolumne
Enciklopedija Mala škola vina Bakhova sina 1: Što je vino? Vrijeme je da se prisjetimo genijalne male škole vina Bakhovog sina, Ive Kozarčanina. Naučite sve što vas je zanimalo o… Špajza
Argentina Malbec: Dirljiva priča o izgubljenoj sorti Prije 25 godina Argentina gotovo da nije imala niti jedan trs, a danas osvajaju svijet odličnim vinima! Kolumne
konačno medalja Hrvati treći na svijetu po popijenom vinu! Najviše vina na svijetu pak popiju Amerikanci – 13,2 posto svjetskih vina. Mi smo 28. na toj listi, a lani smo popili 1… Kolumne
Mjehurići su zakon! Sva su dobra vina seksi, a pjenušava posebno... Tko je jednom ljetnu zoru dočekao na plaži u intimnom društvu, nikad to neće zaboraviti. A ako se pritom krijepio dobri… Kolumne
Kakva žetva medalja! Sjajno: Naša vina imaju 122 Decanterova priznanja Antunović, Banko, Benvenuti, Fakin, Franković, Jakopić i Orahovica - sedam je patuljaka u velikom vinskom svijetu koji … Najave
Okovinolaringologija O vinima i ribama svijeta... Kako izgleda kad se poznati vinski novinari i vinari nađu na ribljoj večeri oboružani fantastičnim buteljama najkvalite… Kolumne
Najbolja kombinacija Kako spojiti mladu pašku janjetinu i hrvatska vina Krenula je era mlade janjetine, a naš ju je odani hedonist i kolumnist Ivo Kozarčanin u ugodnome društvu spojio sa par … Kolumne
Okovinolaringologija 4 Tekuća večera Klaudija Jurčića u opatijskoj Bevandi Ako je vino hrana, a po našem Zakonu o vinu ono je "poljoprivredni prehrambeni proizvod dobiven potpunim ili djelomični… Kolumne
Okovinolaringologija 3 Fenomenalna ledena berba u Feričancima! Dobro su očistili čizmice u Feravinu: Za Svetog Nikolu dobili su ledenu berbu frankovke Kolumne
Okovinolaringologija 2 Divna noć uz devet berbi velikog hrvatskog vina Venje Vjerujem da se može reći kako je radionica uspjela ako ljudi ne odlaze s nje ni tri sata nakon početka, a trebala je t… Kolumne
Okovinolaringologija Sva divota talijanskih vina Greco, Zibibbo. Garganega, Catarratto, Gaglioppo, Primitivo, Canaiolo, Passerina, Aglianico, Colorino, Glera... Nije to… Kolumne
Gastro.hr Ideja s velikim I: Trkom u Vrbnik po prvi svjetski pjenušac s dna mora! Boce pjenušca Morski valomet u moru u blizini Vrbnika odležavaju i po nekoliko godina na 32 metra dubine i svega 12 stu… Špajza
Gastro.hr Spajamo hranu i vino: Zapečene tikvice punjene puretinom U našoj novoj rubrici u kojoj spajamo jedno jelo s tri vina (do 50, 50-100 i iznad 100 kn) danas imamo jedan povrtno-me…
Gastro.hr Koja vina sljubiti uz pileća prsa u umaku od kapara? Vrijeme je za novu suradnju naših kuhara i sommeliera! Špajza
Gastro.hr Zapečene palačinke s ovčijom skutom i brusnicama Naš vrhunski sommelier i obožavatelj vina, Bakhov sin, spaja tri vina s najboljim receptima naših suradnika! Špajza
Gastro.hr Spajamo vina i hranu: Janjeća ragu juha U novom serijalu koji će ići jednom tjedno, naš prekaljeni vinski i gastro znalac Ivo Kozarčanim spajat će nam po tri v… Špajza
Gastro.hr Opasno dobra vina: Vinska Špijunaža na Plešivici Pedesetak vinskih špijuna okupilo se u vinariji Mislava Velikanovića u Vlaškovcu na Plešivici na "Špijunaži", tradicion… Špajza