Špajza 09. ožujka 2023.

Bizaran novi okus: biste li probali sladoled od cvrčka?

Sladoled
Sladoled foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Autor recepta za sladoled od cvrčka je Thomas Micolin, vlasnik slastičarnice Eiscafe Romano u Rottenburgu, koji tvrdi da su kupci koji ga probaju bez iznimke oduševljeni ovim novim okusom

Od početka veljače diljem Europske unije u trgovinama se može nabaviti brašno od insekata te se isto smije koristiti u pripremi raznih jela, poput slastica, kruha, tjestenine, grickalica… Naravno, mora biti navedeno na deklaraciji kao sastojak. Iako su mnogi zgroženi tom odlukom, mnogima ona ne smeta, dapače.

"Ne vidim u tome ništa sporno zato što je brašno od kukaca vrlo vrijedan izvor proteina te hrana kao svaka druga koja se u drugim zemljama redovito koristi i nema štetnih sastojaka", rekao je početkom veljače za HRT Goran Šafarek, biolog i istraživač o namirnici koju mnogi smatraju proteinom budućnosti.

 | Author: Instagram @eiscaferino Thomas Micolin, vlasnik slastičarnice Eiscafe Romano u Rottenburgu u Njemačkoj, voli izmišljati neobične okuse sladoleda foto: Instagram @eiscaferino

Među onima koji su jedva dočekali ovu odluku i bili spremni za nju, je i vlasnik slastičarnice Eiscafe Romano u Rottenburgu u Njemačkoj, piše The New York Post. Vlasnik slastičarnice Thomas Micolin dosjetio se naime kako bi mogao u svoju ponudu uvrstiti sladoled s brašnom od cvrčaka te je na razvoju ovog sladoleda radio mjesecima i jedva je dočekao da korištenje brašna od insekata postane legalno u EU.

 | Author: Shutterstock Brašno od cvrčka - osnova je novog njemačkog sladoleda foto: Shutterstock

U njegovu sladoledu, osim brašna od crvčaka, još je slatko vrhnje, ekstrakt vanilije i med, a na svaku kuglicu stave po jednog cijelog cvrčka, čisto da kupac ne zaboravi što jede. Jezivo ili ne, ovaj sladoled odlično se prodaje iako su Micolina mnogi kritizirali zbog uvođenja novog bizarnog okusa.

"Oni koji se odluče probati naš sladoled od crvrčaka odmah se oduševe. Neke mušterije dolaze mi svaki dan po jednu kuglicu“, govori vlasnik slastičarnice Eiscafe Romano, i inače poznat po izmišljanju neobičnih novih, jedinstvenih okusa sladoleda. U prošlosti je tako prodavao sladoled od jetrene kobasice kao i onaj s okusom gorgonzole.

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:39 09. Ožujak 2023.

    Ne nikako

  • amando 13:39 09. Ožujak 2023.

    Ne