Špajza 10. prosinca 2020.

Blagdanska ponuda zanatskih pekara je neodoljiva! Evo što nude...

foto: Instagram: Korica, Breadclub, PupabyPellegrini
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskave blagdanske novosti stižu nam iz craft pekara! Prosinac je vrijeme kada njihov asortiman postaje bogatiji za nekoliko neodoljivih blagdanskih slastica vrhunske kvalitete!

Posljednjih nekoliko godina u Zagrebu se otvorilo nekoliko novih, drugačijih pekarnica koje slijede majstorski način pečenja kruha, a svoje proizvode spremaju prema originalnim recepturama. U nastavku izdvajamo blagdansku ponudu najboljih hrvatskih craft pekarnica koje uvijek rado posjećujemo!

Korica, Zagreb

Korica je zagrebačka mini tvornica vrhunskih pekarskih proizvoda i slastica francuskog i američkog tipa, cafe i bistro. Poznata je po tome da njeni proizvodi nastaju od isključivo najboljih, lokalnih sastojaka, a sav proces pripreme odvija se na mjestu prodaje što znači da proizvodi od nastanka do ruku kupaca ne pređu više od tri metra. Ne koriste aditive, enzime i gotove pekarske smjese. Ovih blagdana svoju ponudu su obogatili švedskim cimet rolicama na američki način te popularnim cruffinom u božićnom izdanju. Speculaas krema, ganache od mliječne čokolade, speculaas crumble + crveni ribizl glavni su sastojci blagdanskog cruffina, koji će te sigurni smo oduševiti i izgledom i okusom!

Bread Club, Zagreb

Breadclub koji smo od milja prozvali butikom kruha i kroasana, uvijek iznova oduševljava svojim delicijama. Razlog za ovaj kompliment je u tome što na ovom frekventnom mjestu možeš kupiti vjerojatno najbolja focacciu i kruh u gradu, ali i slastice. Svaki proizvod je pedantno i detaljno osmišljen. Fermentacija tijesta traje 24 sata, svi su proizvodi domaće proizvodnje, od početka do kraja. 

U ponudi Bread Cluba ovih blagdana je i panettone, božićni desert koji u Bread Clubu pripremaju na tradicionalan način, koristeći isključivo divlji kvasac. Zlatno žuta boja, svilenkasta tekstura, kandirano voće natopljeno rumom i lagana aroma naranče odlike su tradicionalnog panettonea. "Postupak pripreme nam traje 36 sati. Prvi dan 12 sati pripremamo pasta madre (čvrsti divlji kvasac) nakon čega slijedi prvo miksanje tijesta. Nakon prve fermentacije (dizanja) u masi koja traje 12 sati, idući dan spremno je za drugo miksanje i dodavanje ostalih sastojaka. Tijesto ponovno fermentira u masi, da bi se naposljetku ručno obradilo i stavilo u papirnate kalupe nakon čega opet slijedi fermentacija te zbog toga govorimo o tri puta dizanom tijestu. Kako se radi o tijestu izuzetno bogatom maslacem i žumanjcima (više od 60%) nakon pečenja potrebno je svaki panettone okrenuti naopako i pustiti ga da tako visi minimalno 10 sati," poručili su iz Bread Cluba na društvenim mrežama. Cijena panettonea s kandiranim voćem od 650 g je 160 kuna.

Pupa by Pelegrini, Šibenik

Delikatesna pekarnica koja se nalazi na starom pazaru u Šibeniku, projekt je renomiranog restorana Pelegrini, višegodišnjeg nositelja jedne Michelinove zvjezdice, u kojem već nekoliko godina rade s divljim kvascima. Pupa ima bogatu ponudu kroasana, danish peciva, princess krafni i eklera. Slani pak asortiman čine domaće porchette, caprese sendviči, štrudle sa sirom i slani flan. Ovih blagdana pupa u ponudi ima neodoljivu slasticu, simpatičnog imena - PUPATONE.

Pupatone je slatki blagdanski kruh ispunjen kandiranim voćem, grožđicama, brusnicama i kremom mascarponea. Tako mekan iznutra a izvana hrskav kao savršeni zimski zalogaj ili poklon najdražima. Možeš ga pronaći u Pupi od ponedjeljka do subote od 07:00-16:30!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pupa (@pupa_by_pelegrini)

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Newlika 09:33 11. Prosinac 2020.

    Tak se i za Mavrovićev kruh govorilo i pisalo, a onda je ispalo da je uvozio najgore brašno.