Špajza Gastro zvijezda 09. studenoga 2022.

Blog Elissarea.cakes krije recepte za slatko koje rado prave i školarci

Aleksandra Nikolić, autorica Instagram profila Elissarea.cakes foto: Elisarea Cakes
gastro postao gastro.24sata.hr
Aleksandra Nikolić, autorica bloga Elissarea.cakes, finalistica je izbora za Gastro zvijezdu u kategoriji Najbolji kadar, a otkriva nam savjete kako da, baš kao što je njoj, spravljanje slastica svima bude najbolja antistres terapija

Kada je u rujnu 2020. godine pokrenula Instagram profil Elissarea.cakes Aleksandra Nikolić je samo slijedila svoju strast jer je oduvijek voljela raditi poslastice, uživala u dekoriranju, a s vremenom i u njihovom fotkanju. “Neko sam vrijeme željela kreirati IG profil gdje ću ideje dijeliti s drugima, ali kao da sam sve to odlagala iz nekoga, sad vidim, iracionalnog straha. I onda sam se samo jedno jutro probudila i rekla: 'Ok, vrijeme je da napokon to odradim'," otkriva nam Aleksandra.

Uvijek uspije ugoditi sebi i ukućanima

Dobro se sjeća svog prvog recepta koji je objavila – bila je to fotografija Kokos tortice.

Na pitanje koja jela obožavaju njezini ukućani, a koja pratitelji njezina bloga odgovara: “Definitivno u oba slučaja je favorit Raffaello cheesecake.”

Priznaje nam i kako ju je iznenadio broj pratitelja, jer kada je pokrenula profil nije ni slutila da će je toliko ljudi podržati. 
“Posebno hvala mojim prijateljima koji vjeruju u mene više od mene same, i na kraju krajeva, zbog njih sam sada ovdje. Trenutno mi je omiljeni dio interakcija s ljudima, obožavam vidjeti i čuti kako im moje objave služe kao inspiracija”, objašnjava.
Kuhajući, zapravo uvijek uspije ugoditi sebi jer jako voli modificirati recepte i dodavati nove sastojke kako bi recept bio baš po njezinom guštu.

Slatka i šarena kuhinja

Ne zna zasad točno što može očekivati od natječaja za Gastro zvijezdu, no uvijek je raspoložena za nove stvari.

Sastojak bez kojeg ne može u kuhinji jest čokolada, a prema njezinu mišljenju recept kojeg bi svatko trebao znati je - recept za brownies. Laki su za izradu, kaže, a vjeruje da bi svakoga obradovali kad se iznesu na stol.

Svoju kuhinju opisuje kao jednostavnu, slatku i šarenu, a kao najdraže trenutke u blogerskoj karijeri izdvaja: “Kada moji učenici (s obzirom na to da sam po zanimanju nastavnica) veoma ponosno, šalju fotografije slastica koje su pripremili po receptima s moje stranice.”

Aleksandru Nikolić i njezin blog Elissarea.cakes možeš podržati svojim glasom ovdje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.