Špajza 23. studenoga 2021.

Blog "Plant-based full of taste" donosi zdrave recepte osmišljene s puno ljubavi

foto: Matei Negovetić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U finalu Gastro zvijezde, u kategoriji Zdrava i vegetarijanska hrana, je i Matei Negovetić. Autor je bloga Plant based full of taste i pravi ljubitelj ukusne, zdrave, plant-based prehrane

Matei Negovetić je istinski zaljubljenik u kuhanje, pripremu hrane, igranje sa začinima i stvaranje novih jela. Na njegovom ćeš blogu pronaći plant-based recepte, recepte koje ne sadrže životinjske namirnice, ali i mnoštvo zanimljivih tekstova o životu i o kuhanju. 

Plant-based full of taste je pokrenuo u kolovozu 2019., a razlog je bila promjena prehrane i želja da ljudima pokaže što i kako jesti, bez da konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla. „Prvo jelo koje sam objavio su bili falafeli s blitvom, i još dan danas ih rado napravim. Zaista su bili jako ukusni i vjerojatno ću ih se uvijek sjetiti kao početka ove cijele priče“, rekao nam je Matei. 

Matei istinski uživa u gastro bloganju, a već neko vrijeme organizira i kulinarske radionice. „Benefiti pisanja gastro bloga su sloboda pisanja i kreiranja recepata, tekstova, slaganja slika, određivanja tempa rada. Ono što svakako veseli je svaki novi tekst, svaki novi recept, jednostavno postoji uzbuđenje kad to bude objavljeno, kao da dajem dio sebe u taj tekst i onda promatram kakve su reakcije i na tekst, i na recept.“

Matei nam je priznao da kod ukućana i prijatelja najbolje prolazi jednostavni recepti, odnosno recepti koji ne uključuju nekakve posebne kulinarske tehnike i koji se mogu napraviti od namirnica koje su lako dostupne i svakodnevne. „A upravo je to bio i cilj cijelog bloga – prikazati jednostavnost i svakodnevnost ove prehrane“, kazao je Matei.

Iako isprobava razna jela, Matei se uvijek rado vraća dobroj, staroj piti od jabuka. „Ona malo više iziskuje pažnje, ali se svaki put veselim ju napraviti. Jednostavno, taj miris kad se osjeti u stanu, to je baš veselje. A od slanih jela, sebi za gušt napravim malo kompliciranije jelo nad kojim treba biti par sati, jednostavno zabave radi.“

Kuhanje ne može zamisliti bez soli i soja sosa, a recept koji svatko treba znati napraviti je povrtni rižoto.  Zdrav život i zdrava hrana, za Mateia su način života. „Zdrava prehrana veže uz sebe i zdrave navike. Navike poput bivanja u prirodi, razmišljanja o tome što i kako se unosi u sebe, razmišljanja o svojim navikama, te svojim ciljevima. Ono što je bitno znati zašto nešto radimo, kako bi i u slučaju mogućih prepreka mogli nastaviti prema cilju kojeg smo zacrtali,“ poručio je Matei. 

Ako voliš zdravu hranu ili jednostavno želiš pojesti bogati obrok bez mesa, inspiraciju potraži na blogu Plant-based full of taste!

Blog Plant-based full of taste možeš podržati svojim glasom ovdje!
 

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.