Špajza Gastro zvijezda 29. rujna 2021.

Andrea Cukrov nova je članica žirija Gastro zvijezde!

Andrea Cukrov
Food blogerica Andrea Cukrov je Gastro zvijezda 2021. godine i nova članica žirija foto: Andrea Cukrov

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Prošlogodišnja Gastro zvijezda i autorica bloga Cukar, Andrea Cukrov, ove će godine uskočiti u ulogu članice žirija. Pitali smo je kojim će se kriterijima voditi pri izboru Gastro zvijezde za 2021. godinu

Andrea Cukrov, jedna od najdugovječnijih hrvatskih gastro blogerica i (još uvijek) aktualna Gastro zvijezda, ove će godine uskočiti u ulogu članice žirija te sudjelovati u izboru svog nasljednika ili nasljednice. U žiriranju će se pridružiti Gastro zvijezdi 2019. godine, Vedranu Boškoviću, kolegi blogeru Darku Kontinu, Domagoju Jakopoviću RIbafishu te chefu Josipu Tomasu. 

Budući da Andreu čeka puno skrolanja i čitanja blogova, kao i škicanja društvenih mreža, iskoristili smo ovaj trenutak da je upitamo što joj je ostalo u pamćenju od prošlogodišnjeg izbora Gastro zvijezde, ali i kojim će se kriterijima voditi pri ocjenjivanju kolega blogera. 

 

Možda vas zanima... Prijavi se i postani nova Gastro zvijezda 2021.! Špajza

 

Bok Andrea! Što se promijenilo u svijetu gastro blogera od našeg posljednjeg razgovora?

Ništa se posebno nije promijenilo, blogerski svijet je i dalje jako aktivan i šarolik. Čini mi se da se pomalo svi okreću drugačijim formama i odmiču se od društvenih mreža. Newsletteri su, čini se, trenutni hit, ali i kratki video recepti su jako popularni. Ipak, recepti i lijepe fotografije hrane i dalje su primarni fokus blogerske zajednice. 

Kad ti netko spomene Gastro zvijezdu, čega se prvo sjetiš?

Zapamtila sam jako dobru i pozitivnu atmosferu među natjecateljima u mojoj kategoriji Slastice, posebno na našem meet up-u koji je prošao više kao prijateljsko druženje nego natjecanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cukar (@andreacukrov)

Koji su najpozitivniji aspekti sudjelovanja u Gastro zvijezdi?

Najpozitivniji aspekt sudjelovanja u Gastro zvijezdi je vidljivost koju natječaj pruža sudionicima. Posebice je to važno za mlađe/novije blogere kojima Gastro zvijezda može biti prava odskočna daska za daljnji rad i afirmaciju. Druženja i upoznavanja drugih blogera isto su tako ugodan dio natječaja. 

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Finalisti Gastro zvijezde 2020. u kategoriji Slastice: Darko Debić, Lorena Mihelčić i Andrea Cukrov foto: Borna Filić/PIXSELL

Veseliš li se novoj ulozi članice žirija?

Jako se veselim novoj ulozi, strašno me zanima kako je biti s druge strane priče i jedva čekam vidjeti tko će biti finalisti ove godine. 

Po kojim ćeš kriterijima ocjenjivati? Što su, po tvom mišljenju, odlike dobrog bloga?

Bit ću stroga i pravedna (hahahaha). Mislim da je glavna odlika dobrog blogera cjelovit pristup bloganju, od kuhanja, preko fotografije i pisanja, do komunikacije s čitateljima i načina vođenja društvenih mreža. Da bi bloger bio dobar, a i uspješan, sve ove segmente treba dobro odrađivati. Naravno, jako je važna i emocija koja se prenosi putem bloga, bilo kroz tekstove ili kroz fotografije, za mene blog ne može biti dobar ako nedostaje te osobne komponente. 

Imaš priliku pozvati foodieje da se prijave. Što im poručuješ? 

Gastro zvijezda savršena je platforma za upoznavanje istomišljenika, čudaka koji svoje ručkove fotografiraju i jedu hladne. Ako ste i vi jedan od njih, prijavite se na Gastro zvijezdu. Na ovom natječaju dobre zabave neće nedostajati, druženja će biti vesela, a i nagrade ne treba zanemariti. Tko zna, možda ste baš vi sljedeća Gastro zvijezda. Prijavi se!

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Andrea Cukrov, Gastro zvijezda 2020; foto: foto: Tomislav Miletić/PIXSELL Lidl je kao generalni pokrovitelj projekta prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Prijavi sebe, svog omiljenog food blogera ili Top foodieja i prati Gastro zvijezdu 2021. na portalu missGASTRO te na našem Facebook i Instagram profilu! S detaljnim pravilima natječaja se upoznaj ovdje. Prijavi se ovdje!

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.