gastro postao
Anamarija Habuš je pripremila odličan recept za sezonsku verziju blondies, inspiriranu cimet rolicama...
Finalisti Gastro zvijezde u kategoriji Slastice dobili su zadatak napraviti blondies ili brownies sa sezonskim sastojcima. Anamarija Habuš, autorica bloga Mrvice sa stola, odlučila se za zimsku verziju s puno cimeta i krem sirom - koja neodoljivo podsjeća na popularne cimet rolice.
Najprije isprobaj recept, a potom glasaj za Anamariju na stranici Gastro zvijezde. U slast!
Sastojci za tijesto:
- 230 g maslaca
- 250 g glatkog brašna
- 350 g smeđeg šećera
- 110 g šećera
- 30 g cimeta mljevenog
- 2 cijela jaja i 1 žumanjak
- 1 žlica vanilije
- 6 g praška za pecivo
- Prstohvat soli
Preljev:
- 100 g krem sira
- 40 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 1 žličica vanilije
Priprema:
- Otopi maslac i ostavi ga da se ohladi. U zdjeli pomiješaj smeđi šećer i otopljeni maslac i dobro ga izradi. U tu smjesu dodaj jedno po jedno jaje, žumanjak i vaniliju, a između svakog dodavanja dobro umuti.
- Pomiješaj zajedno brašno, prašak za pecivo i jednu čajnu žličicu cimeta. Prosij pa dodaj suhe sastojke mokrima uz lagano miješanje.
- Dobiveno tijesto istresi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedi smjesu pa na nju pospi mješavinu šećera i cimeta. Čačkalicom napravi zavijutke u smjesi.
- Stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180 stupnjeva.
- Ohlađeni kolač prelij preljevom od krem sira sa sastojcima koje si prethodno zamiješala.