Špajza Gastro zvijezda 01. prosinca 2020.

Isprobaj mirisne blondies inspirirane cimet rolicama

foto: Anamarija Habuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Anamarija Habuš je pripremila odličan recept za sezonsku verziju blondies, inspiriranu cimet rolicama...

Finalisti Gastro zvijezde u kategoriji Slastice dobili su zadatak napraviti blondies ili brownies sa sezonskim sastojcima. Anamarija Habuš, autorica bloga Mrvice sa stola, odlučila se za zimsku verziju s puno cimeta i krem sirom - koja neodoljivo podsjeća na popularne cimet rolice.

Najprije isprobaj recept, a potom glasaj za Anamariju na stranici Gastro zvijezde. U slast!
 

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

Sastojci za tijesto:

  • 230 g maslaca
  • 250 g glatkog brašna
  • 350 g smeđeg šećera
  • 110 g šećera
  • 30 g cimeta mljevenog
  • 2 cijela jaja i 1 žumanjak
  • 1 žlica vanilije
  • 6 g praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Preljev:

  • 100 g krem sira
  • 40 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žličica vanilije

 

Možda vas zanima... Za sve ljubitalje slastica "Mrvice sa stola" su prava slatka oaza Špajza

 

Priprema:

  1. Otopi maslac i ostavi ga da se ohladi. U zdjeli pomiješaj smeđi šećer i otopljeni maslac i dobro ga izradi. U tu smjesu dodaj jedno po jedno jaje, žumanjak i vaniliju, a između svakog dodavanja dobro umuti.
  2. Pomiješaj zajedno brašno, prašak za pecivo i jednu čajnu žličicu cimeta. Prosij pa dodaj suhe sastojke mokrima uz lagano miješanje.
  3. Dobiveno tijesto istresi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ravnomjerno rasporedi smjesu pa na nju pospi mješavinu šećera i cimeta. Čačkalicom napravi zavijutke u smjesi.
  4. Stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu 30 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Ohlađeni kolač prelij preljevom od krem sira sa sastojcima koje si prethodno zamiješala.

 | Author: Anamarija Habuš foto: Anamarija Habuš

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.