Špajza 12. siječnja 2016.

California Burrito - jedite poput Amerikanaca u centru Zagreba!

burrito.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
California Burrito već više od dvije godine predstavlja sjajno osvježenje na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Nije da brzogriznih mjesta na kojima "stavljaju nešto u tortilje" u gradu nema, ali često su to tipska ili franšizna mjesta bez duše.

Najjači adut California burrita upravo je njihov šarm. Uređen u prilično vjernom stilu jednog običnog kalifornijskog beach bara, prebacit će vas u california dreamin' čak i za hladnih zimskih dana. A ljeti, vjerujem, nedostajat će vam samo daska za surfanje da se osjećate kao na nekoj velikoj kalifornijskoj plaži.

Tu su veselo obojani zidovi i stolovi, zanimljive fotografije, surferska muzika, i meni možda najdraži detalj, male pletene košarice s masnim papirom, onakve kakve često možete vidjeti u američkim dinerima na TV-u. Hranu osobno sprema i poslužuje mladi vlasnik Ivan Brkić koji je i osmislio koncept. Tacos, wraps i burritos iznimno su popularni dio američke surferske kulture, preuzet od njihovih južnih susjeda. U zagrebačkoj varijanti od mesa se nude piletina i svinjetina koju se peče pred gostima u maloj otvorenoj kuhinjii. Garnira se rižom s limunovim sokom, crnim grahom, te izborom povrća, zamata u tortilje, ili poslužuje u zdjelama, poput salate. Važni su naravno i umaci, koji se nude u tri ljutine. Meso je bilo iznimno ukusno, i očito svježe pripremljeno, a svježi su bili i povrtni dodaci. Tortilje su bile ukusne, a ne gumaste, kakve se često sreće na sličnim mjestima. Što se umaka tiče, mislimo da se na njima može još malo poraditi kako bi bili gušći i bogatiji okusom. Vjerujemo da će se to poboljšati kada rajčice, na kojima se baziraju, dođu u sezonu, ili jednostavno treba potražiti kvalitetnijeg proizvođača bazne rajčice.

California Burrito Zagreb | Author: California Burrito Zagreb foto: California Burrito Zagreb

Uz ovakvu hranu izvrsno pristaje pivo, i zadovoljno smo ustanovili da biramo između piva Velebitske pivovare, a imaju i Coronu. Koncept ovog burrito bara nije ništa revolucionarno, ali drago nam je vidjeti da se radi s dobrim namirnicama, i da se ekipa jako trudi. Jednom kad uhodaju posao vjerujem da će se pozabaviti i s maštovitijim i hrabrijim kreacijama. Zasad, dok se Zagrepčani još navikavaju, bazne kombinacije po postojećim cijenama, sasvim su zadovoljavajuće.

Vrsta: burrito bar
Vlasnik: Ivan Brkić
Adresa: Masarykova 11 (dvorište), Zagreb
Telefon: 095 1696 473
Radno vrijeme: pon-sub 10-22h
Kapacitet: 30-ak osoba
Prilagođena ponuda: tacos, wraps, burritos

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.