Špajza 09. svibnja 2020.

Chef Mišel Tokić dao nam je ideju za subotnji ručak!

foto: Screenshot/24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni Podravkin chef, Mišel Tokić u live javljanju na Facebooku 24sata predstavio je sjajan recept za subotnji ručak na roštilju.

Odvažite se i pripremite za svoje ukućane ovaj sočan i nadasve neobičan recept s tunom u nesvakidašnjem proljetnom okruženju koji će ih uistinu oduševiti. 

Tuna s povrćem i pikantnim umakom
A kako napraviti ovo fantastično jelo baš kao što to radi Podravkin chef, pogledajte u video receptu:


Sastojci

  • 1 kg svježe tune
  • 40 g mlinac Vegeta Maestro crni papar
  • 100 g matovilca
  • 100 g rikole
  • 100 g cherry rajčice
  • 200 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 naranče
  • 150 g smeđih šampinjona
  • 150 g tikvica
  • 150 g patlidžana
  • 50 g Ketchup blagi Podravka
  • 100 g grčkog jogurta
  • Vegeta Maestro Chilli i sol 
  • Vegeta Natur Grill Classic

Priprema:

  1. Odreske tune začinite s Vegetom Natur Grill jednako kao i narezane šampinjone, tikvice i patlidžan. Sve zajedno pecite na roštilju.
  2. Do tada na dasku, u jedan ugao, složite na hrpicu matovilac, rikolu, naranču i cherry rajčice. Posolite ih i prelijte maslinovim uljem.
  3. U dubljoj posudi izmiješajte grčki jogurt i ketchup uz dodatak Vegete Maestro Chilli i sol kako biste dobili pikantniji umak. Prebacite ga u manju posudu i stavite u drugi ugao daske.
  4. Pečeno povrće grubo posložite uz umak, a odreske tune prerežite na pola i posložite u piramidu na dasku. Na kraju ih samo prelijte maslinovim uljem.

Pripremite se za sjajan vikend uz Chill&Grill Live i roštiljajte uz vrhunsku glazbu
Ovogodišnji Chill&Grill cjelomjesečni je spektakl, a sukladno epidemiološkoj situaciji ta najveća platforma zabave, glazbe i chillanja kreirana je u online izdanju kroz digitalne kanale 24sata. I zato nikako ne propustite bogati program koji vas danas i sutra očekuje u sklopu Chill&Grilla. U podne objavljujemo dobitnike nagradnog natječaja, zato obavezno budite s nama i saznajte jeste li baš vi osvojili vrijedan poklon paket za roštiljanje.

I ovaj vikend smo vam pripremili glazbenu kulisu za subotnji ručak. Dok vi okrećete meso, ribu, povrće i sve ostalo što ide na roštilj, mi ćemo vam puštati svirku koju ćete u 14.30 moći pratiti Live na Facebooku 24sata. Ugodnu glazbu, idealnu za chillanje, puštat će iz Swanky bara u zagrebačkoj Ilici DJ DaDoo iz agencije urbanieventi.com koja okuplja neke od najboljih DJ-eva u Hrvatskoj.

 

Možda vas zanima... Ove marinade moraš isprobati tijekom sezone grilanja Špajza

 

I ne zaboravite, DJ DaDoo, DJ eM Bee i DJ Leggero pripremili su za ovogodišnji Chill&Grill različite bbq mixeve koje možete pronaći na micrositeu Chill&Grilla pa kad stane Live, pronađite i dalje glazbu za popodnevno uživanje na našim digitalnim kanalima jer pripremili smo za svačiji ukus ponešto.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Iako više nije službeno na snazi krilatica #ostanitedoma već #ostaniteodgovorni i dalje su veća okupljanja zabranjena, a druženja za vikend najsigurnija su kod kuće uz članove uže obitelji. Stoga, pripremite gril tave i roštilje, uredite svoje balkone, terase i dvorišta i napravite sjajnu vikend zabavu. Pred nama su dani puni sunca, idealni za chillanje u dobrom društvu. Vrhunske recepte za oduševiti svoje ukućane možete pronaći na portalu missGASTRO gdje svakodnevno u sklopu specijala Chill&Grill objavljujemo prave gastro poslastice, a evo i programa koji vas očekuje sutra. 

 

Možda vas zanima... Odlične rolice od piletine i špeka s grah salatom Recepti

 

Nedjelju rezervirajte za CHILL & GRILL TENNESSEE MUSIC ROOFTOP SESSIONS

Posebno iznenađenje za sve građane Hrvatske stiže direktno iz Amsterdama, Soul Shadows band svirat će uživo s jedne lokacije u Zagrebu. Taj glazbeni spektakl, pod nazivom CHILL & GRILL TENNESSEE MUSIC ROOFTOP SESSIONS, održat će ekskluzivno za ovu priliku vrhunski glazbeni profesionalci Soul Shadows, koji dolaze iz najboljeg amsterdamskog kluba za live svirke BOURBON STREET CLUB.

 | Author: Soul Shadows foto: Soul Shadows
Ovaj svjetski priznati soul bend u nedjelju u 14.30 svirat će s krova nebodera u Zagrebu, a o kakvim se vrhunskim glazbenicima radi dovoljno govori činjenica da ih je svojedobno najutjecajniji američki portal za soul glazbu soultracks.com predstavio riječima: 'Da spoznate kako je soul glazba postala doista globalna i internacionalna, ne morate dalje tražiti od nove grupe koja dolazi iz Hrvatske - Soul Shadows'.

Upravo je soultracks.com prvi objavio njihove singlove i napravio hvale vrijedne recenzije naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. U posljednjih nekoliko godina Soul Shadows dijelio je pozornicu s brojnim svjetskim glazbenicima kao što su Mario biondi, Gregory Porter, Smoove & Turell, Beyonce Band.

 

Možda vas zanima... Zoran Delić donosi recept za fantastičan prvomajski ručak Špajza

 

CHILL&GRILL TENNESSEE MUSIC ROOFTOP SESSIONS Amsterdam-Zagreb edition bit će prava poslastica za zaljubljenike neo soula, soul-funka, bluesa, r&b-a, hip-hopa i rocka stoga rezervirajte nedjelju i poslušajte članove tog uistinu vrhunskog benda koje čine vodeći ženski vokal Chy-Kyra, vodeći muški vokal Mirza Tetarić, G.O.C. DJ-MC, a  na bas gitari i gitari Peter Sidiq i Samir Bashir.

Budite s nama danas u 12 sati kada objavljujemo dobitnike Chill&Grill nagradnog natječaja i najavljujemo novi krug!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGASTRO uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.