Špajza 19. veljače 2018.

Chia cups - Filipa Sorko ima novi točkasti projekt

foto: Filipa Sorko
gastro postao gastro.24sata.hr
Filipa Sorko, kreativka najpoznatija po pobjedi u RTL-ovom kulinarskom showu Tri, dva, jedan, kuhaj! i svojim maštovitim tajnim večerama, ovih se dana upustila u realizaciju novog projekta - preslatkih chia cups.

Pregledavajući Instagram, prošlog smo tjedna naletjeli na divne, unikatne šalice s preslatkim točkastim motivom. Bile su to Filipine Chia cups, koje je nekoliko dana nakon toga i pustila u prodaju.

Filipa kaže kako kuhanje i posuđe savršeno idu skupa, pa je jedini logičan potez bio kreirati vlastito posuđe, po samo svom guštu.

"Kada bih mogla, ja bih i kuhala, bila bih modna dizajnerica, štrikala i heklala, izrađivala keramiku, uređivala i stilizirala interijere i još svašta, svašta. Tako vam je to kada ste kreativni i kada mislite da bi sve to mogli sami napraviti. Tako sam došla i na ideju izraditi sama svoje šalice. Zapazila sam da su društvene mreže u zadnje vrijeme preplavljene predivnim ručno rađenim posuđem te sam i sama poželjela nešto unikatno i posebno. Pomislila da bi i ja mogla tako nešto probati napraviti, a u prilog mi je išlo to i što mi je dečko akademski kipar koji se kuži u keramiku. U biti, upravo je on, na moj nagovor, napravio prvih šest chia šalica", objasnila nam je Filipa svoj novi hobi.

 

 | Author: Filipa Sorko foto: Filipa Sorko

 

Sve to, napominje, ne bi uspjela bez pomoći dragih ljudi oko sebe. Baš sve o izradi posuđa naučio ju je dečko, šalice peče kod prijateljice, a od tete kiparice je naslijedila zlatni lister za ručkice na šalicama. Filipa dodaje i kako joj nije problem ni pitanjima gnjaviti one nešto stručnije, ljude koji se profesionalno bave izradom keramike.

"Na taj način svakog dana naučim nešto novo", dodaje Filipa.

Izrada šalica, kako kaže, nije nimalo lagan, ni brz posao. Svaka šalica kroz njezine ruke prođe najmanje šest puta, oblikuje se, brusi, točka, glazira, nanosi se zlato, tri puta ulazi u peć, a zatim dolazi fotografiranje za društvene mreže, pakiranje i ono najvažnije - preživljavanje transporta. 

"Ovo je vrlo dobar hobi za one poput mene koji treniraju svoju strpljivost. Ja obično, sve što zamislim, moram imati sad i odmah, no to baš i nije moguće kada se bavite keramikom. Svaka šalica je unikatna i totalno drugačija, drugačije veličine, malo ili više iskrivljena, s gušćim ili rjeđim točkicama, s većom ili manjom ručkicom... Nemoguće je ponoviti istu i to je ono što mi se jako sviđa. Svatko tko bude imao svoju Chia šalicu, može biti siguran da je jedini na svijetu koji ima takvu, totalni unikat, poput malog umjetničkog djela, napravljenu s puno ljubavi i pažnje."

 

 | Author: Filipa Sorko foto: Filipa Sorko

 

Kako su Chia cups kao stvorene za savršene Instagram fotografije, nije ni čudno da se prva, nešto manja tura, rasprodala u roku od samo nekoliko sati. Iz njih će se ispijati po cijeloj zemlji, a nekoliko je primjeraka svoj dom pronašlo čak i u Londonu, Beogradu, Njemačkoj i Švicarskoj. Ne brinite, nove šalice već su u pripremi, pa tako svi oni koji su propustili prvi val Chia cupsa, svoj primjerak mogu nabaviti već ovog tjedna. 

Zanimalo nas je, naravno, postoji li mogućnost da se Filipa upusti i u izradu drugih vrsta posuđa.

"Voljela bih raditi unikatne tanjure i zdjelice koje bi koristila na svojim Tajnim večerama te u stiliziranju stolova i hrane. To mi je želja već neko vrijeme, a kako sam do sada već naučila, uvijek dođe vrijeme kada i realiziram to što zamislim, samo treba biti strpljiv i pustiti da ideja sazre", spremno nam je odgovorila Filipa.

 

tajna večera Možda vas zanima... Novi gastronomski izlet Filipe Sorko: Od tv showa do misteriozne večere None

 

Filipine chia cups možete kupiti putem njezinog Instagram profila po cijeni od 150 kuna, troškovi poštarine su vaši, a ako pitate nas, zadovoljstvo ispijanja omiljenih toplih napitaka iz pravog malog komadića umjetnosti zbilja je neprocjenjivo.

 

 | Author: Filipa Sorko foto: Filipa Sorko

 | Author: Filipa Sorko foto: Filipa Sorko

 | Author: Filipa Sorko foto: Filipa Sorko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.