Špajza 27. travnja 2019.

Chill&Grill: Kako je festival počeo i što nas sve čeka

foto: Matija Habljak/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas je na zagrebačkom Bundeku počeo treći, još veći i bolji, festival Chill&Grill!

Chill&Grill 3.0 New Experience ove godine traje čak sedam dana, do 3. svibnja,  tijekom kojih će svi posjetitelji moći uživati u odličnoj hrani i piću te dobroj glazbi. Posvećen je internacionalnoj kuhinji, stoga je ponuda daleko šira od standardnih jela s roštilja. Svaki dan možete isprobati nešto novo, pratiti naše cooking showove, a navečer uživati u koncertima mladih nada i nekih od najvećih imena glazbene scene.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL Ovako smo započeli festival…

Prvi smo dan, unatoč najavama kako će vrijeme biti loše, proveli veselo i sunčano. Nakon što je festival otvorio urednik portala Gastro.hr Domagoj Jakopović Ribafish, glavnu su riječ na pozornici preuzele blogerice Željka i Ena, koje su pripremile nekoliko desetaka izvrsnih sendviča. Budući da je cijeli današnji dan posvećen kuhinji Sjeverne Amerike, u sendviču su bile mesne okruglice s grilla, umak od rajčice te umak od Zvijezda majoneze. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Potom je kuhao prvi ovogodišnji celebrity chef, glavni kuhar The Gardena, Marko Palfi. Na Chill&Grillu kuha od samog početka, a ovog se puta odlučio za juneći brisket i kremastu salatu od krumpira, vlasca, Zvijezda majoneze i senfa. Sve su se porcije ekspresno razgrabile i izvrsno su pristajale uz pivo pivovara Kaltenberg i Medvedgrad. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL Slijed odličnih cooking showova nastavila je youtuberica Gloria Berger, koja je u suradnji s Podravkom pripremala izvrstan burger. Ubacila je puno luka, bogat sloj ketchupa i majoneze i začinila stvar blagim ajvarom. Njeni su obožavatelji potom prionuli na testiranje, a najbrži su nagrađeni i poklon paketom Podravke i JoomBoosa.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Ovako nastavljamo Chill&Grill…
Uzbudljiv prvi dan Chill&Grilla nastavljamo obilaskom čak 13 restorana, uživanjem u pivu, izležavanjem u Chill zoni i iščekivanjem koncerata. Od 17.15 će vas zabavljati DJ Fiddly Digits, a od 19.30 novi hrvatski bend Mel Camino. U 21 sat pozornicu će preuzeti TBF i obilježiti početak trećeg izdanja našeg festivala na najbolji mogući način.

Vidimo se na Bundeku!

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Chill&Grill 3.0 New Experience

Chill&Grill 3.0 New Experience U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih.  

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.  

Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!      | Author: 24sata foto: 24sata

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.  

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.