Špajza 17. listopada 2017.

Dobro se prrrrrovedite u novom Cat Caffeu

gastro postao gastro.24sata.hr
Otvorio se dugoočekivani Cat Caffe – mjesto gdje se ide zbog dlakavog društva i dobre šalice kave.

Es-paw-sso i Meow-chiato možete popiti samo u zagrebačkoj Kušlanovoj ulici, gdje se jučer otvorio prvi caffe bar u Hrvatskoj u kojem vas dočekuju mace. Velika je šansa da će barem jedna od sedam ženkica biti raspoložena za rundu maženja i presti u vašem krilu, omotati se oko gležnjeva ili privlačiti pažnju s neke od drvenih grebalica postavljenih po zidovima.

 

 | Author:

 

Vlasnici Maja Mudrovčić Garvan i Domagoj Garvan slična su mjesta posjetili u nekoliko europskih gradova, a imali su (točan) predosjećaj da će se svidjeti i Zagrepčanima. Udomili su mace iz Društva za zaštitu životinja Faun i pružili im ljubav i dom, a ujedno usrećili i stotine mačkoljubaca.

HARMONIJA I KAKO JE POSTIĆI

„Želja je zapravo da ljudi uđu u stress free zonu i popiju piće s macom u krilu“, govori predstavnica za medije Marija Brezak. Osim što je kava u Cat Caffeu svojevrsna rehabilitacija, odmor od gradske gužve i buke, cilj je i podignuti svijest o udomljavanju i pravima životinja općenito. Svi gosti tako mogu donirati hranu, pijesak ili novac za mace koje u nekoj od udruga čekaju svoj stalni dom. 

 

 | Author:

 

Frieda, Poussey, Big Boo, Flaritza, Crazy Eyes, Taystee i Nickey željno očekuju pažnju i maženje, ali ipak postoje neka pravila. Gosti mace ne smiju uznemiravati dok jedu i spavaju niti ih hraniti, a djeca moraju biti pod nadzorom. „Budući da su mačke teritorijalne, gosti zasad ne smiju dovesti svoje jer bi mogla nastati neka tučnjava. Psi će moći biti na vanjskoj terasi kad je postavimo, ali unutra se nikako ne smiju uvoditi“, pojašnjava Marija.

 

 | Author:

 

MEEEOW-CHIATO I DRUGI MAČJI FAVORITI

Uz sve što u nazivu ima paw ili meow, odlično pristaje i jedna maca u krilu. Već smo spomenuli Meow-chiato kojim možete započeti dan, a odlična je alternativa i Mačja limunada. Budući da Cat Caffe radi cijeli dan, od 8 do 23 h, predvečer možete uživati i u koktelima. Mojito se prikladno zove Mačkito, dok je bezalkoholna verzija nazvana Macito, a razočarani neće biti ni obožavatelji craft piva. Planiraju u ponudu uvrstiti i nekoliko vrsta vina i cidera, a mi se veselimo novim zanimljivim imenima pića. 

 

 | Author:

 

Interes je za Cat Caffe bio velik još u rujnu kad je otvaranje tek najavljeno,  a danas su redovi ispred ulaza nadmašili sva očekivanja. Iskoristite neki slobodni sat, potražite slobodnu stolicu i opustite se uz zvuk predenja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.