Špajza 29. svibnja 2024.

Dolly Parton otkrila svoj tajni sastojak za najbolju krumpir salatu ikada!

dolly parton, krumpir salata
Dolly Parton priprema najbolju krumpir salatu
foto: PA/PIXSELL; Pixabay
Obožavaš eksperimentirati novim okusima? Slijedi savjet glazbenice Dolly Parton i klasičnoj krumpir salati dodaj ovaj tajni sastojak i oduševit ćeš sve

Ako ti je draga krumpir salata, sigurno će ti se svidjeti i ova malo drugačija, koju priprema slavna američka country glazbenica Dolly Parton. Slavna dama u svom tematskom parku Dollywood ima i jako uspješan restoran koji nudi autentičnu južnjačku kuhinju. A na jelovniku je, naravno, i njezina nezaboravna krumpir salata!

Krumpir Možda vas zanima... Mala škola kuhanja krumpira None

Fino, a jednostavno

Budimo realni, nema jednostavnijeg jela od krumpir salate. Sve što ti treba su poznati sastojci: krumpir, nasjeckani luk, nasjeckani celer, neki kiseli dodatak, majoneza, senf, tvrdo kuhana jaja (OK, neki ne žele jaja u svojoj salati) te sol i papar.

Međutim, stvari lako mogu poći po zlu ako se voda ne posoli dok se krumpir kuha, ako se krumpir prekuha ili nedovoljno kuha, ili jednostavno ako se salata ne začini pravilno.

masline | Author: Engin Akyurt/Pexels Masline punjene pimento papričicom foto: Engin Akyurt/Pexels

Poznata po svojem kulinarskom talentu, Dolly je vješta u tome da klasičnom receptu doda prepoznatljiv pečat. Popis za njezinu krumpir salatu, koji smo pronašli u kultnoj kuharici "Dollywood Cookbook", uključuje uobičajene sastojke: krumpir, luk, zelenu papriku (diskutabilno, ali još uvijek klasično), celer, slatke kisele krastavce, tvrdo kuhana jaja, majonezu, senf te sol i papar.

li na dnu liste našao se neočekivan dodatak koji nam je pobudio znatiželju: punjene španjolske masline - velike zelene masline punjene crvenom pimento papričicom. 

Savršen recept za ukusnu i osvježavajuću krumpir salatu | Author: Freepik Dovoljan je samo jedan sastojak za odmak od klasike foto: Freepik

Evo i postupka, korak po korak...

  • Pripremu krumpir salate a la Dolly počni sa 4 srednja krumpira, stavi ih u lonac s hladnom, posoljenom vodom. Zagrij lonac do vrenja i kuhaj dok krumpir ne postane mekan.
  • Ocijedi i pusti da se krumpir ohladi prije nego što ga nasjeckaš. Izreži krumpir na kockice i začini po ukusu.
  • Dodaj nasjeckani luk, nasjeckane zelene paprike, celer, kisele krastavce i 4 narezana tvrdo kuhana jaja.
  • Dodaj 3 žlice majoneze i 1 žličicu senfa te dobro promiješaj. Ako imaš goste koji vole masline, možeš ih nasjeckati i umiješati u salatu. Ako ne znaš vole li ih tvoji gosti, možeš ih posložiti na vrh i pustiti ekipu da sama bira svoju avanturu s krumpir salatom.

Isprobaj i ove recepte za krumpir salatu!

krumpir salata Možda vas zanima... Savršenstvo okusa: Krumpir salata s roštilja Recepti Krumpir salata Možda vas zanima... Konkretno, a lagano: Krumpir salata s dresingom od lososa Recepti Krumpir salata Možda vas zanima... Kremasta krumpir salata - uz roštilj ili bilo koji drugi obrok Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.