Špajza Adventski kalendar 17. prosinca 2019.

Domaće čokoladne pločice s odličnim dodacima

foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Sweety & Spicy imaju nekoliko ideja i savjeta za pripremu odličnih čokoladnih pločica...

Ako želiš izbjeći nervozu i počastiti najmilije kreativnim poklonima, pripremi niz različitih čokoladnih pločica. Ovisno o ukusu osobe kojoj si poklon namijenila, kombiniraj različite vrste čokolade, suho voće, orašaste plodove, začine, arancine...

Sweety & Spicy ovog su puta napravili četiri verzije. Tamnu su čokoladu spojili s kokosom i krupnom soli, mliječnu s lješnjacima i bademima te bijelu s prženim lješnjacima i blanširanim bademima. Ipak, najprikladnija blagdanima je bila posljednja varijanta s tamnom i bijelom čokoladom, cimetom i koricom naranče. 

 

Možda vas zanima... Panettone - blagdansko iznenađenje za cijelu obitelj Špajza

 

Prepusti se mašti i eksprimentiraj s okusima. Nakon toga ti preostaje samo umotati čokolade u kartonske kutijice, celofan ili čak cijeli set u božićne kutije za kolače. Sretno!

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Postupak:

  1. Otopi čokoladu koju volite na pari. 
  2. Prohladi otopljenu čokoladu minutu miješajući je špatulom po ravnoj površini.
  3. Izlij čokoladu u kalupe ili se posluži starim tetrapacima od mlijeka. Prereži ih uzdužno, dobro očisti i izlij čokoladu u njih. 
  4. Prije nego li stavite na hlađenje dodajte dodatke po želji kako bi personalizirali vašu čokoladu i kako bi vaš poklon za Božić bio originalan. 

Uživaj!

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.