Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 27. srpnja 2018.

Domaći pljukanci s pancetom i gljivama na još posebniji način

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća tjestenina bit će daleko ukusnija od one kupovne, posebice kada je riječ o pljukancima, a jednostavan umak na savršen će je način upotpuniti.

Zamijesite domaće pljukance, a zatim na tavi ispržite luk i gljive, dodajte tartufatu i Gavrilović pancetu za onaj dodatan, još slasniji okus. Ne zaboravite ni parmezan bez kojeg je tanjur dobre pašte naprosto nezamisliv.

I to je to, jednostavno, domaće i fino. Bolje ne može!

Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.
 


Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 1 veća glavica luka
  • 400 g šampinjona ili miješanih gljiva
  • 100 g  pancete
  • 20 g tartufate
  • Parmezan
  • Papar po želji
  • Sol

Postupak pripreme:

  1. Od brašna, soli i vode napravite tijesto za pljukance. Pljukance oblikujte ručno između dva dlana i stavite da se kuhaju u proključalu slanu vodu.
  2. Narezati luk na sitne kockice i pirjati ga na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Na luk dodati gljive koje su prethodno oprane i narezane na kockice. Pirjati desetak minuta te dodati pršut narezan na kockice i tartufatu.
  3. Pljukance skuhane u slanoj vodi, pomiješati s umakom i servirati. Po želji dodati ribanog parmezana.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.