gastro postao
Domaća tjestenina bit će daleko ukusnija od one kupovne, posebice kada je riječ o pljukancima, a jednostavan umak na savršen će je način upotpuniti.
Zamijesite domaće pljukance, a zatim na tavi ispržite luk i gljive, dodajte tartufatu i Gavrilović pancetu za onaj dodatan, još slasniji okus. Ne zaboravite ni parmezan bez kojeg je tanjur dobre pašte naprosto nezamisliv.
I to je to, jednostavno, domaće i fino. Bolje ne može!
Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 200 ml mlake vode
- 1 veća glavica luka
- 400 g šampinjona ili miješanih gljiva
- 100 g pancete
- 20 g tartufate
- Parmezan
- Papar po želji
- Sol
Postupak pripreme:
- Od brašna, soli i vode napravite tijesto za pljukance. Pljukance oblikujte ručno između dva dlana i stavite da se kuhaju u proključalu slanu vodu.
- Narezati luk na sitne kockice i pirjati ga na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Na luk dodati gljive koje su prethodno oprane i narezane na kockice. Pirjati desetak minuta te dodati pršut narezan na kockice i tartufatu.
- Pljukance skuhane u slanoj vodi, pomiješati s umakom i servirati. Po želji dodati ribanog parmezana.
Dobar tek!