Špajza 28. travnja 2019.

Drugi dan festivala na Bundeku u znaku južnoameričkog grilla

foto: Ivan Rebic/ PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Na Bundeku je sve što vam treba - dobra hrana, cuga, mjuza i neodoljvi miris grilla...

Ove su godine u fokusu festivala Chill&Grill 3.0 New Experience grill tradicije pet kontinenata, a danas je na redu Južna Amerika. Osim što je temi podređen jelovnik u našem Chill&Grill New Experience restoranu, gdje možete probati fajitas de gallina te sendvič s lungićem i chimichurrijem, južnoamerička su jela s grilla na glavnoj pozornici pripremali i food blogeri te Podravkin chef Zoran Delić.

 

Možda vas zanima... TBF probio led na Chill&Grillu, a danas vam pripremamo... Špajza

 

Cooking showovi u znaku Južne Amerike

S kuhanjem smo počeli već u podne, kada je blogerska ekipa Gastrolovci podijelila nekoliko desetaka porcija junećeg odreska s chimichurri umakom i ljutkastim pečenim batatom. Miris mesa brzo je privukao posjetitelje pa su se tražile i repete.U pripremi i serviranju sudjelovali blogeri Forking Croatia, Kiwi go crazy, Sweety&Spicy, Začinjeno s ljubavlju i Darkova web kuharica. 

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Slijed dobrih jela nastavio je Podravkin chef Zoran Delić, koji je pripremio zdravu salatu od piletine, kvinoje i grilanog ananasa. „Kvinoju skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Piletinu začinite Vegetom Natur za piletinu te ispecite na tavi ili roštilju. Svježi ananas i bananu narežite na manje komade te ispecite na roštilju ili tavi. Od maslinova ulja, kečapa, soka limete, naranče i začina napravite dresing. Kvinoju, povrće i pečeno voće pomiješajte, prelijte s pripremljenim dresingom i poslužite“, savjetovao je chef Delić.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL On će nas dobrom hranom uveseljavati i sljedećih dana, a načuli smo kako će pripremati arepe, rebarca, bramborak i kobasice sa špekom - ovisno o temi dana. Sve vijesti o nadolazećim cooking showovima (i degustacijama koje slijede nakon svakog) možete pronaći na našem portalu, web stranicama festivala te društvenim mrežama

Festival nastavljamo…
Cooking showovi služe i otvaranju apetita pa je logično da popodne nastavite obilaskom naših restorana. Ove ih je godine čak 13, a ponuda je zaista raznolika i prilagođena različitim tipovima prehrane; uz spomenuti New Experience restoran, ove godine za vas kuhaju i Restoran Grašo, Pod Zidom, Submarine, Plac, Puntijar, Cheese Bar, Deno, Kuća dobre hrane, Food Wood by American Donut, Samofino, Jack's Wings&Things i Kisko Salad Bar.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Nakon dobrog jela preostaje vam izvaliti se na neku od udobnih vreća ili improviziranih stoličica u našoj Chill zoni te uživati uz glazbu, za koju je danas zadužen  DJ Werft, a nakon njega slijedi koncert Lili Gee.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Vidimo se na Chill&Grillu!

 | Author: 24sata foto: 24sata SPONZORI:

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Uz plaćanje MasterCard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.