Špajza 21. lipnja 2018.

Franković vina zlatnog i srebrnog sjaja

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Obitelj Franković predstavila je vina koja su na Decanter World Wine Awards osvojila zlato i srebro

U zagrebačkom smo restoranu Dubravkin put uživali u nekoliko etiketa istarske vinarije Franković, koja je drugu godinu zaredom briljirala na prestižnom svjetskom natjecanju. Riječ je o zlatom nagrađenoj malvaziji Franković Korona Sur Lie berbe 2016. i srebrnog Franković Terana berbe 2017. godine.

 | Author: Promo foto: Promo

Uz nagrađena vina isprobali smo i osvježavajući pjenušac Stella, Franković Malvaziju 2017 i Franković Sauvignon, također iz berbe 2017.

Autor ovih vrhunskih vina je Josip Franković, vlasnik vinarije na položaju Santa Lucia - nadaleko poznatom po bijeloj istarskoj zemlji zbog koje su vina izuzetna. Gospodin Franković ima pomoć kćeri Laure i sina Maria, koji su aktivno uključeni u obiteljski posao.

 | Author: Promo foto: Promo

Pohvale kvaliteti vina Franković pristižu s raznih strana i od različitih ocjenjivača i stručnjaka, što znači da su u vinariji Franković nedvojbeno na pravom putu. Kontinuitet uspjeha zasigurno je potvrda izvrsnosti koju njeguju.

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.