Špajza Gastro zvijezda 06. studenoga 2022.

GastroVale oduševljava drugačijim i neobičnim jelima, ali i detaljnim uputama

Valentina Bešen autorica je Instagram profila GastroVale foto: GastroVale
gastro postao gastro.24sata.hr
Valentina Bešen, autorica bloga GastroVale, finalistica je izbora Gastro zvijezda u kategoriji Najbolji kadar, a osim estetski privlačnih recepata na njezinom blogu, pratitelji obožavaju njezine detaljne upute

Kada je početkom 2020. godine pokrenula Instagram profil GastroVale, nakon dugo nećkanja i razmišljanja o tome ‘treba li ga uopće pokrenuti’, Valentina Bešen se iznenadila kako su je brzo prepoznali brojni pratitelji. A s preseljenjem u Zagreb dobila je slobodu da eksperimentira I isprobava različite namirnice I jela.
“Moj prvi recept bio je za Chicago-style deep dish pizza. Znate onu debelu pizzu na katove s velikom količinom dodataka? Skoro izgleda kao torta od pizze”, sa smijehom nam objašnjava.

S obzirom na to da u Zagrebu živi s dečkom, on je njezin ‘tester za sve’. 
“Kroz smijeh i s malim strahom u očima kao iz stopa mi odgovara da voli sve što pripremim. Šalim se malo, najviše voli jela iz azijske kuhinje. Za svoje pratitelje rado bih rekla da vole kada stavim totalno drugačija i neobična jela – možda najbolje reakcije sam dobila za objavu ‘pečene glave suncokreta’”, kaže naša sugovornica.

Izbor za Gastro zvijezdu kao novo iskustvo

Priznaje kako je sretna sa svojom malom zajednicom koja polako, ali sigurno raste. Redovito si međusobno odgovaraju i komentiraju, neke je uživo i upoznala, a s nekima se čuje i na dnevnoj bazi.  
Sebi za gust najradije priprema instant ramen - to joj je go-to jelo koje sprema ako samo sebi kuham (jer joj nije to to ako ga dijeli s nekim), a na pitanje što očekuje od snimanja za Gastro zvijezdu I čemu se najviše veseli odgovara: “Definitivno me najviše veseli jedno novo iskustvo i doživljaj. Ne smijem zaboraviti i izlazak iz zone komfora, treba nam ponekad neki poguranac u životu.”

U svojoj kuhinji definitivno ne može bez češnjaka, I stavlja ga 'i gdje treba i gdje ne treba’, otkriva nam sa smijehom. No, kada je u pitanju recept koji bi svatko prema njezinom mišljenju trebao znati, onda je to tjestenina – odnosno pasta Al limone.

Ljubiteljica tjestenine i paste al Limone

“Malo limuna, maslaca i parmezana koji se sljube sa špagetima u kremastom umaku. Mljac”, priznaje nam ova velika ljubiteljica tjestenine.

S obzirom na to da je trenutno u stanu koji je unajmila, ne može se pohvaliti kuhinjom iz snova, no s obzirom na svu hranu i recepte koje objavljuje, priznaje nam sa smijehom, očito ni takva kuhinja nije loša.
Na pitanje koji joj je najdraži trenutak u blogerskoj karijeri, odgovara: “Nemam baš neki specifični trenutak, ali definitivno moram spomenuti drage ljude koje sam upoznala i sprijateljila se s njima. I uvijek mi je drago dobiti poruku kada je netko isprobao neki recept s profila!”

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.