Špajza 13. lipnja 2024.

Gastro entuzijasti, pripremite se za novu TV poslasticu!

Rene Redzepi
Rene Redzepi
foto: Instagram @reneredzepinoma
Rene Redzepi, slavni kuhar iz Nome, predstavlja svoj novi show "Omnivore" na Apple TV+, koji će premijerno biti prikazan 19. srpnja

Pratiti gastro genijalca koji putuje svijetom, istražujući jedinstvene sastojke i kulinarske tradicije zvuči poput ostvarenja snova svakog zaljubljenika u kulinarske emisije. To je upravo ono što ih očekuje u svakoj epizodi showa "Omnivore”, koji će se prikazivati na Apple TV+ od 19. srpnja. Zvijezda serijala je René Redzepi, slavni chef jednog od najboljih restorana na svijetu, danske Nome.

Putovanje "ukusnim" planetom

Poznat po inovativnim jelima koja uključuju i insekte, Redzepi nas vodi na nevjerojatno putovanje gdje se svaki nastavak fokusira na ključni sastojak koji oblikuje kulturu hrane diljem svijeta.

Noma Možda vas zanima... Zatvara se Noma, najbolji restoran na svijetu! Najave

Banane, čili, kava, kukuruz, svinjetina, riža, sol i tuna samo su neki od njih. Epizode su snimljene na raznim svjetskim lokacijama, uključujući Dansku, Srbiju, Tajland, Španjolsku, Japan, Džibuti, Peru, Južnu Koreju, Francusku, Kolumbiju, Indiju, Bali, Ruandu, Meksiko i Sjedinjene Države, a izvršni producent je Matt Goulding, dobitnik Emmyja za serijal "Anthony Bourdain: Explore Parts Unknown".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

Hrana je sve!

"Omnivore je ostvarenje desetogodišnjeg sna, svjedočanstvo o tome što hranu čini zaista izvanrednom – sastojci, ljudi, priče, čista magija kuhanja. Ovo nije samo emisija o hrani, nego putovanje u srž kulture hrane i njene živopisne zajednice

 Kroz prizmu osam jedinstvenih sastojaka, putujemo našim ukusnim planetom i upoznajemo različite ljude koji ga nastanjuju", izjavio je Redzepi za Food & Wine.

Možda vas zanima... Totalni hit: Noma izbacila enciklopediju fermentacije Špajza Možda vas zanima... "Noma" je proglašen najboljim restoranom svijeta! Špajza

Redzepi ističe kako je kroz ovo putovanje otkrio jednu neprijepornu istinu: "Hrana je sve. Možemo ispričati bilo koju važnu priču kroz ono što kuhamo i kako jedemo. Jer hrana nikada nije samo hrana, ona je prozor u naše živote, našu povijest i naš svijet."

Gastro entuzijasti, pripremite se za novu TV poslasticu! | Author: Instagram @reneredzepinoma Apple TV+ prikazuje Omnivore 19. srpnja foto: Instagram @reneredzepinoma

Inače, ljeto obećava još mnogo uzbuđenja za ljubitelje gastronomskih emisija. Treća sezona FX-ove serije "The Bear" stiže na Hulu 27. lipnja, a kasnije i na nama dostupan Diney+, dok je druga sezona Food Networkove "Ciao House" upravo izašla na Maxu.

Uz to, 21. sezona "Top Chefa" donosi još dvije epizode koje će se emitirati u lipnju, gdje natjecatelji kuhaju na brodu za krstarenje – prvi put u povijesti ovog showa.

the bear Možda vas zanima... Otkriveni prvi detalji 3. sezone hit serije "The Bear"! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.