Špajza 07. listopada 2021.

"Noma" je proglašen najboljim restoranom svijeta!

Restoran "Noma" je najbolji restoran na svijetu foto: Instagram @nomacph
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodijeljene su nagrade "World's 50 Best Restaurants", na popisu se našao i restoran chefice Ane Roš

Nakon što je prošle godine pandemija zatvorila restorane diljem svijeta, otkazana je bila i dodjela "World's 50 Best Restaurants" nagrada za najbolje restorane 2020., no ove se godine ceremonija ponovno održala. Radi se o nagradi za najbolje restorane koju često nazivaju Oscarom ugostiteljske industrije što govori koliko je prestižna i važna.

Na prvom mjestu našao se restoran "Noma" smješten u Copenhagenu. "Noma" je dobitnik već pete ovakve nagrade, a zaslužio ju je i 2010., 2011. 2012. i 2014. godine. Ovo će mu biti ujedno i posljednja nagrada jer po novim pravilima restoran koji bude na prvom mjestu ne može ponovno ući u konkurenciju za iduću godinu. Chef René Redzepi otvorio je restoran još 2003., a danas ponosno nosi tri Michelin zvjezdice.

Na dodjeli nagrada proglašeno je i ostalih top 50 restorana svijeta. Na drugom mjestu našao se još jedan restoran iz Copenhagena, Geranium chefa Rasmusa Kofoeda dok je treće mjesto pripalo španjolskom restoranu Asador Etxebarri iz Atxondoa. Među top 10 najboljih našli su se i restorani iz Perua, Švedske, Meksika i Kine. 
 

Možda vas zanima... Maša Salopek proglašena najboljom slastičarkom svijeta! Špajza
 

Lijepa vijest dolazi nam iz susjedstva. Slovenski restoran "Hiša Franko" chefice Ane Roš smjestio se na 21. mjesto najboljih restorana na svijetu. Prisjetimo se, upravo je to restoran u kojem slastice priprema Maša Salopek, Hrvatica koja je proglašena najboljom slastičarkom svijeta.
 

Možda vas zanima... Ana Roš: Na večeri kod najbolje chefice svijeta Recenzije
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.