Špajza Gastro zvijezda 04. listopada 2022.

Gastro zvijezda: Često postavljena pitanja

Gastro zvijezda
Nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u 4 kategorije. foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA (FAQ)

ŠTO JE "GASTRO ZVIJEZDA" NATJEČAJ?

Nagradni natječaj organiziran od strane portala missGASTRO (u vlasništvu 24sata d.o.o.) u kojem tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u 4 kategorije.

KOJE INTERNETSKE STRANICE SE MOGU PRIJAVITI NA NATJEČAJ SA SVOJIM RADOVIMA?

Bilo koja internetska stranica koja obuhvaća kronološku kolekciju gastro priča, fotografija, videa ili recepata može se sa svojim odabranim radovima prijaviti na ovaj natječaj. Prijaviti se mogu profesionalne i amaterske internetske stranice, gdje se pod profesionalnim smatraju stranice koji ostvaruju prihode putem oglašavanja ili drugih blogerskih marketinških kampanja.

MOGU LI NOMINIRATI MOJ INSTAGRAM ACCOUNT ILI NEKU DRUGU PLATFORMU KOJA NIJE BLOG?

Možeš, u posebnoj kategoriji koju smo otvorili za sve koji nemaju blog, ali imaju profil na društvenoj mreži, Tik Toku ili You Tube kanalu. Ime kategorije je: Najbolji kadar.

ŠTO DETALJNO OBUHVAĆA SVAKA KATEGORIJA?

Tradicionalna kuhinja*

Puricu s mlincima, gulaše, zagrebački odrezak, sarme i ostatak raskoši koje spremaš bolje čak i od svoje bake prijavi u kategoriju tradicionalne kuhinje. Ne moraš se strogo ograničiti na domaću tradicionalnu kuhinju, na raspolaganju ti je cijeli svijet. Samo da je fino, poznato i domaće!

*Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u svim missGASTRO izazovima: Gastro meet-up, Express lonac i sudjelovanju na snimanju nakon završetka projekta zajedno s partnerima projekta.

Zdrava i vegetarijanska hrana*

Kao veliki ljubitelji hrane, odavno smo naučili da se bogatstvo okusa ne krije samo u mesu. Volimo tanjur fino spremljenog povrća i spremni smo na tvoje ideje. Pripremi nam meni od sezonskog povrća i pokaži zakletim mesoljupcima da postoji nešto više od sočnog komada mesa. Jedino što moraš znati jest da posebno cijenimo kreativnost. Dodaj malo boje, seitan i soju začini na samo svoj, poseban način i osvoji nas genijalnim okusima vege jela. A ako si jedan ili jedna od onih koji u pauzi od vježbanja miksaju smoothieje, a piletinu znaš pripremiti na nebrojeno mnogo zdravih načina, ovo je kategorija i za tebe! Samo za tebe iz ove ćemo kategorije izbaciti šećer kako bi u tvojim specijalitetima mogli uživati na najslasniji način - bez grižnje savjesti!

*Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u svim miss7GASTRO izazovima: Gastro meet-up,  Express lonac i sudjelovanju na snimanju nakon završetka projekta zajedno s partnerima projekta.

Slastice*

Mađarica ti je u malom prstu, a francusku slastičarsku školu odavno si apsolvirao/la? Fantastično! Prijavi se u kategoriju slastica i oduševi nas svojom spretnošću, biranim okusima i kreativnim dekoracijama. Pripremi nešto stvarno posebno pa nas osvoji na najslađi mogući način!

*Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u svim miss7GASTRO izazovima: Gastro meet-up i Express lonac i sudjelovanju na snimanju nakon završetka projekta zajedno s partnerima projekta.

Najbolji kadar

Osim što kuhaš, ide ti i fotkanje? Genijalno!  Osvoji nas detaljima i promišljenim kadrovima, daj nam da razmišljamo o tvojim fotografijama u neočekivanim trenucima, da nas učine gladnima kada smo već siti...Kreatori foodie videa posebno su nam draga kategorija. Snimi sebe kako kupuješ na tržnici, kuhaš i serviraš jelo, snimi pokušaje, pogreške, a posebno uspjehe. Snimi reakciju na jela i prenesi nam okuse, mirise i boje. Vjeruj, jedva čekamo! Postani naš gastro influencer na društvenim mrežama.

KOJI JE TIJEK NATJEČAJA?

Prijave se primaju na web lokaciji gastro-zvijezda.hr u razdoblju od 26.9. do 13.10 2022. na web lokaciji gastrozvijezda.24sata.hr u četiri ponuđenih gastro kategorija: Glavne kategorije za blog: Tradicionalna hrana, Zdrava i vegetarijanska hrana i Slastice. Sporedna kategorija za gastro influencera: Najbolji kadar (Twitter profil, Facebook stranice, Instagram profil, YouTube kanal, TikTok).

Glavne kategorije: Od 14. listopada do 20.10. 2022. stručni žiri odabire po 4 finalista u tri vodeće kategorije:Tradicionalna kuhinja, Zdrava i vegetarijanska hrana te Slastice. Između 20. listopada do 30. studenog finalisti će se sučeliti u kulinarskom video izazovima. Video sadržaj proizašao iz kulinarskih izazova bit će objavljen na web lokaciji gastrozvijezda.24sata.hr, missgastro te na društvenim mrežama do 20.11, a u tom će periodu također čitatelji portala birati svoje favorite. Nakon proglašenja 2 superfinalista u svakoj od glavnih kategorija, 21.11 kreće novi krug glasovanja u kojemu oba superfinalista u svakoj kategoriji ponovno kreću od nula glasova (poništava se broj glasova), a traje do 02. prosinca 2022. Sporedna kategorija - Najbolji kadar- finaliste bira žiri, a glasaju čitatelji.

Pobjednike svake od kategorija ćemo proglasiti na Gastro zvijezda eventu, na kojem ćemo proglasiti i ukupnog pobjednika "Food blog godine".

GDJE SE MOŽE GLASOVATI ZA SVOJE FAVORITE?

Glasovati možete na internetskoj stranici gastrozvijezda.24sata.hr u periodu od 31. listopada do 02. prosinca 2022 . za 4 kategorije - Tradicionalna kuhinja, Zdrava i vegetarijanska hrana, Slastice i Najbolji kadar.

MOŽE LI JEDAN BLOG BITI PRIJAVLJEN U VIŠE KATEGORIJA?

Naravno, čak i ohrabrujemo natjecatelje da se prijave u više kategorija.

POSTOJE LI OGRANIČENJA UKOLIKO JEDAN BLOG IMA VIŠE NOMINACIJA?

Ne postoje nikakva ograničenja – tražimo najbolje od najboljih.

MORA LI SAMO VLASNIK PRIJAVITI SVOJ BLOG ILI SE MOGU PRIJAVLJIVATI DRUGI BLOGOVI?

Ne, ne morate biti vlasnik prijavljenog bloga, ako imate svog favorita gastro blogera koji bi se uklapao u jednu od četiri ponuđenih kategorija, slobodno ga prijavite.

KAKO SE BIRAJU FINALISTI?

Nakon prvog kruga u kojem se zaprimaju prijave u svih 4 kategorija, stručni žiri će pregledati selekciju radova/blogova i na temelju obuhvatne analize odabrati po četiri finalista u svakoj od kategorija.

KAKO SE BIRAJU POBJEDNICI?

Nakon izbora finalista, na web lokaciji gastrozvijezda.24sata.hr biti će otvoreno javno glasovanje za superfinaliste za četiri kategorije Tradicionalna kuhinja, Zdrava i vegetarijanska hrana, Slastice i Najbolji kadar. Na temelju najvećeg broja glasova na micrositeu u  objavit će se po 2 superfinalista po kategoriji. Nakon proglašenja superfinalista, kreće novi krug glasovanja u kojemu oba superfinalista ponovno kreću od nula glasova (poništava se broj glasova), a traje do 2. prosinca 2022.

Pobjednike u glasovanju u svakoj od 4 kategorija ćemo proglasiti na organiziranom događanju, na kojem ćemo proglasiti i ukupnog pobjednika Food blog godine, odnosno "Gastro zvijezdu" koju bira stručni žiri.

TKO SU ČLANOVI ŽIRIJA?

Članovi žirija koji će birati finaliste su: Domagoj Jakopović Ribafish (poznati novinar i bloger), profesionalna slastičarka i vlasnica restorana Pepper & Choco na Korčuli Suzana Kvesić, prošlogodišnja pobjednica - Gastro zvijezda 2021. Mateja Krvarić i mladi talentirani chef Josip Tomas.

ŠTO SU 'GASTRO IZAZOVI'?

U tri vodeće kategorije: Tradicionalna kuhinja, Zdrava i vegetarijanska hrana i Slastice, nakon odabira finalista (po četiri u svakoj od navedenih kategorija), stručni žiri će odrediti gastro izazove na Gastro meet-up-u za svakog od njih, a koji će uključivati i video format. Svi će se radovi objaviti na web lokaciji gastrozvijezda.24sata.hr.

ŠTO AKO SE MOJ BLOG NE UKLAPA NI JEDNU OD PONUĐENIH KATEGORIJA?

Dizajnirali smo 4 kategorije koje obuhvaćaju sve digitalne formate, pristupe hrani i gastro segmentu općenito. Ukoliko smatrate da se vaš uradak ili blog ne uklapa u niti jednu od ponuđenih kategorija, prijavite ga u onu za koju smatrate da je najbliža. Stručni žiri zadržava pravo prijavljene uratke rekategorizirati, odnosno premjestiti ih u kategoriju za koju smatraju da je prikladnija.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.