Jedan od svima najdražih blagdanskih trenutaka je svakako okupljanje obitelji i prijatelja oko stola i uživanje u božićnoj večeri. Tada svojim bližnjima želimo ponuditi samo najbolje specijalitete, a što je bolje od domaćih namirnica lokalnih proizvođača?
Naš Gastrolovac Vedran Bošković (Seasoned with love) prepoznao je važnost kupovine lokalnih namirnica od malih proizvođača koji svoje proizvode pripremaju s posebnom brigom. Kupovinom takvih proizvoda sigurni smo da ćemo gostima poslužiti prije svega kvalitetan, ali i ukusan obrok. Isto tako kupovinom domaćih proizvoda pomažemo održati tradiciju i obiteljska poslovanja, a zauzvrat dobijemo kvalitetne namirnice našeg podneblja.
Koristeći domaće namirnice lokalnih proizvođača Vedran je složio odličnu večeru od tri slijeda. Najprije će poslužiti blagdanske plate u ribljoj i mesnoj varijanti koje su obogaćene mliječnim proizvodima domaćih proizvođača, orašastim plodovima, pačjom paštetom te štapićima od eko seitana i tofua s roštilja. Glavno jelo biti će tradicionalna pečena patka s mlincima od batata i heljde, a kao šećer na kraju dolazi štruca od dizanog tijesta s eko džemom od kupina.
Svakako svakodnevno prati naš portal jer te recepti za ova blagdanska jela i trikovi kako složiti savršenu blagdansku platu očekuju kroz nekoliko dana. Do tada stigneš nabaviti sve sastojke sa slasnu večeru, a kod odabira svakako gledaj da se radi o domaćim namirnicama lokalnih proizvođača.