Špajza 25. listopada 2017.

Gdje se jede najbolja čokolada na svijetu?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Stručnjak za čokoladu Angus Kennedy za Business Insider otkrio je u kojoj se zemlji krije najkvalitetnija čokolada. Bliže je nego što možete zamisliti...

"Općenito govoreći, želite li uživati u najkvalitetnijoj čokoladi, zemlje poput Njemačke pravo su mjesto za nabavu čokolade", kaže Angus Kennedy, pisac, urednik časopisa i prije svega, stručnjak za čokoladu.

 

Možda vas zanima... Ova će vijest oduševiti ljubitelje čokolade Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Njegov je posao isprobavanje čokolada, a u svojoj je karijeri imao prilike isprobati velik broj vrsta omiljene slastice različitih proizvođača. Kennedy kaže da se tajna dobre čokolade krije upravo u okusu. Kako se ukusi razlikuju od čovjeka do čovjeka, teško je odrediti najbolju vrstu čokolade na svijetu, no prema kvaliteti izrade čokolade Njemačka i Francuska svakako su pri vrhu.

 

Možda vas zanima... Slatka večer uz liker od bijele čokolade Recepti

 

Njemačke se čokolade smatraju iznimno kvalitetnima zbog visokih zdravstvenih standarda zemlje, pa ovaj stručnjak upravo Njemačku navodi kao najbolju zemlju za kupovinu omiljenih čokoladnih slatkiša, prenosi Business Insider.

 

Opatija | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.