Špajza 03. prosinca 2018.

Gdje svoj kuhinjski pribor kupuju najbolji kuhari?

foto: Jeftinije.hr/Bigstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sve vas koji volite kuhati, kuhinja će uvijek imati veće značenje od ostalih prostorija u domu. Da biste se u njoj lako snalazili mora biti praktična i dobro organizirana.

Obje karakteristike nemaju puno veze s konkretnom veličinom prostora, a i vrhunskih kuhari se slažu da im ne treba velika i prostrana (restoranska) kuhinja da bi svoja jela uspješno kreirali i kod kuće. Ono što im ipak treba, bez obzira na veličinu kuhinje, je kvalitetan komplet kuhinjskog posuđa, praktičan kuhinjski pribor i nekoliko malih kućanskih aparata bez kojih će teško pripremiti sve što su zamislili. To znamo i svi mi koji svakodnevno kuhamo. Kupovina malih kućanskih aparata ili velikih komada bijele tehnike može biti prilično jednostavna (i jeftina) ako znate što točno trebate kupiti i gdje ćete svoju kupovinu obaviti. 

Uvijek je dobra ideja prije kupnje napraviti bar kratko istraživanje, provjeriti nekoliko različitih modela, trgovina, opcija. A sve to je puno jednostavnije i povoljnije napraviti online iz udobnosti vlastite kuhinje i pri tome koristiti zgodne online servise poput portala Jeftinije.hrna kojem se mogu usporediti i pregledati cijene bijele tehnike, malih kućanskih aparata, kompleta posuđa, pribora za pohranjivanje i organizaciju kuhinje i svog drugog kuhinjskog pribora. 

Iako vjerojatno bez problema i pretjeranog razmišljanja možete u svakom trenutku nabrojati nekoliko kuhinjskih aparata za koje vjerujete da bi vam olakšali kuhanje, donosimo vam listu pet osnovnih uređaja za koje se i vrhunski kuhari slažu da ih je važno i isplativo imati pri ruci u kuhinji. Ne zaboravite i na to da je kuhinjski pribor ili neki od malih kućanskih aparata i uređaja odličan izbor za božićni poklon početnicima ili profesionalcima u kuhinji. 

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

5 malih kućanskih aparata koji trebaju svakoj kuhinji (i kuharu)

1. Kuhinjski robot / Multipraktik

Ovo je jedan od kuhinjskih alata koji može toliko toga obaviti umjesto vas i znatno skratiti i olakšati pripremu jela. Naravno, sve te radnje možete napraviti približno jednako koristeći drugi kuhinjski pribor, ali ništa drugo vam neće tako temeljito i brzo pomoći u kuhanju poput kvalitetnog i multifunkcionalnog kuhinjskog robota. U usporedbi s ostalim malim kućanskim aparatima, cijene su nešto više, ali su zato brojnije i karakteristike i dodatni pribor koji dolazi uz ove aparate. Osim toga idealan je i vrijedan poklon u brojnim prilikama. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

2. Blender

Blender ili slična sjeckalica osnovni je kuhinjski pribor. Olakšat će vam nevjerojatno puno uobičajenih zadataka i koraka u pripremi raznih jela. Ako imate prilike, uložite u snažan i kvalitetan model jer ovo je jedan od kuhinjskih aparata na koji se morate moći osloniti i definitivno želite da vam radi besprijekorno i pouzdano dugi niz godina. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

3. Električni mikser

Dvije su opcije kod električnog miksera; ručni mikser ili onaj na stalku s posudom. Ako rado i često pečete kolače, izaberite mikser s posudom, definitivno će vam olakšati pripremu. Ako niste baš na ti s kolačima i rijetko kada ih radite, ručni mikser bit će dovoljno dobar za povremeno miksanje – pripremu bjelanjaka, šlaga ili miksanje smjese za kolač. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

4. Ekspres lonac

Iako ste uvijek mislili da ekspres lonac pripada kuhinji vaše bake, a sada kad ste počeli svakodnevno i raznoliko kuhati shvatili ste kako bi ga ipak vrijedilo imati u kuhinji. Da, niste jedini. Ekspres lonac je idealan za kuhanje svih vrsta namirnica i jela koje zahtijevaju duže vrijeme kuhanja. Ako uživate u grahoricama, ekspres lonac je obavezan.  

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

5. Kuhalo za vodu

Kuhalo za vodu spada u onu vrstu kuhinjskog pribora koju ste vjerojatno omalovažavali prije nego ste počeli koristiti, a nakon toga ste shvatili da ga koristiti uvijek, vjerojatno i više od svih drugih aparata zajedno. Ima daleko bolju energetsku učinkovitost od zagrijavanja vode na štednjaku, i jedno je deset puta brži. Ako pijete puno kave i čaja, itekako će vam koristiti. Kuhalo za vodu je zasigurno među top pet uređaja u svakoj kuhinji. 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.