Špajza 13. ožujka 2023.

Gorana Milaković: Kako je bistro Missy B oduševio izbirljive Splićane

Gorana MIlaković
Gorana Milakovič, popularna Goge iz MasterChefa, uskoro će proslaviti prvu godišnjicu svog bistroa Missy B foto: Press Missy B.istro
gastro postao gastro.24sata.hr
Gorana Milaković, popularna Goge iz MasterChefa, ugostila je prijatelje iz showa na predstavljanju novog koncepta bruncha u svom bistro Missy B, koji uskoro slavi 1. rođendan. Goge nam je otkrila koja jela posebno oduševljavaju sve njezine goste

Kad imaš prijatelje koji su k tome još i odlični chefovi ništa nije problem osim, naravno, kako uskladiti vrijeme da su svi slobodni. Upravo to nam objašnjava Gorana Milaković, popularna Goge iz MasterChefa, koja je svoje prijatelje iz popularnog serijala Masterchef pozvala na predstavljanje novog koncepta bruncha u svom bistro Missy B

“Nije nam dugo trebalo - dva telefonska poziva i svi smo bili tu... Guštali smo, kuhali, prisjećali se zajedničkih dogodovština kada smo dijelili jednu kuhinju. Zahvalna sam što ih imam, došli su slučajno u moj život i ostali, a sve to bez onog zloglasnog odbrojavanja 10, 9, 8 , 7… koje me proganjalo", objašnjava simpatična chefica u čijem se bistro već nekoliko subota zaredom traži stolica više. 

Otkako je uvela brunch pod nazivom "Kol'ko 'Ko O'š" - zamišljen po principu ‘jedi koliko hoćeš’ po cijeni koja ovisi o meniju koji se svakog vikenda pomalo mijenja, o njemu ne prestaju pričati po gradu, ali i šire.

 

Topli kućni štimung i fantastična hrana

“Cilj bruncha je druženje i guštanje u spizi i usput želja se u gradu pokrene jedan novi trend - mislim da sam u tome uspjela”, s ponosom priča vlasnica bistroa Missy B, koji će uskoro proslaviti prvu godišnjicu! Goge je jako zadovoljna u kojem smjeru se razvija njezina chefovsko-poduzetnička priča i svakim se danom trudi ugoditi svojim gostima. Oni se pak redovito vraćaju jer ih u Missy B čeka topli kućni štimung i fantastična hrana.

 

Chef Melkior Bašić Možda vas zanima... Melkior Bašić: "Drago mi je da ljudi rade fritule prema receptu moje bake!" Špajza

 

“Nitko sritniji od mene što su nas Splićani prihvatili jer ugoditi našem svitu pravi je izazov - jednako kao i fureštima kojih u sezoni ne nedostaje. Zahvaljujući komentarima koje redovito osluškujem vjerujem da ova priča ide u dobrom smjeru i trajat će sve dok i sama guštam u njoj”, kaže nam. 

 | Author: Press Missy B.istro Goge s kolegama iz MasterChefa Željkom Bleuš, Filipom Pletešem, Anom Antunović, Ivanom Temšićem, Tomislavom Markovićem i Karmen Jurčić foto: Press Missy B.istro

Na pitanje postoji li neko jelo koje se već istaknulo kao najpopularnije, Goge odgovara kako su mnoge ‘kupila’ jela maštovitih naziva poput Koke u korpiću, ali i njezin kralj od slatkog Milli VanilliNek ti kušin bude sipa koji je oduševio sve i kada je gostovala na večeri kod dragog prijatelja Žmire u njegovu restaurantu Mare’ u Trogiru, zatim slasni Laži Maži. štapići od feta sira, a tu su još i Desert za umrit, Ka nediljon u matere, La Bambi… 

 

Gorana Milaković Možda vas zanima... Goge u svom splitskom bistrou priprema ludi brunch s kolegama iz MasterChefa Najave

Najtraženija jelo je - Koko'Šanel

Trenutno je najtraženije jelo Koko'Šanel, a radi se o aromatiziranom arancinu od tjestenine i trgane piletine s umakom od naranče i uljem od tartufa. To je Gogin poseban recept koji joj je, poput većine, došao "onako baš iz glave i ruke" a na upite gostiju zašto baš takve kombinacije, naša sugovornica uvijek odgovara: ‘Jer sam ja to tako tila’!

S dolaskom proljeća Goge se posebno veseli i novim maštovitim jelima te bogatom koloritu na tanjurima, a za naše čitatelje otkriva nam recept za iznimno traženo jelo, punjenu teleću roladu nazvanu Ka nediljon u matere.

 | Author: Press Missy B.istro Punjena teleća rolada - Ka nediljon u matere foto: Press Missy B.istro

Punjena teleća rolada - Ka nediljon u matere

Sastojci: 

  • 3 kg telećih prsa 
  • 25 g aromatiziranog kruha
  • 50 g suhih grožđica 
  • 50 g suhih marelica 
  • 50 g suhih šljiva 
  • 3 jaja 
  • 100 g sitno sjeckane kapule (luka)
  • 200 ml mlijeka 
  • začinsko bilje 
  • 1 l crvenog vina
  • 1 l prošeka 
  • 1,5 l vode

Postupak:

  1. Isjeckaj kruh na kockice u zdjelu pa dodaj 200 ml mlijeka i ostavi da odstoji 20 min dok kruh ne upije mlijeko. Zatim dodaj u kruh jaja, sušeno voće, sjeckanu kapulu, začinsko bilje pa sve promiješaj ručno.
  2. Očisti teleća prsa od masnoća, unutarnju stranu posoli i namaži maslinovim uljem. Prethodno pripremljenu smjesu pozicioniraj na početni dio prsa te prebaci na zadnji dio tako da se dobije oblik kruga. 
  3. U posudu ili pleh ulij crveno vino, prošek i vodu, pa pećnicu zagrijati na 185 stupnjeva - po mogućnosti uključi kombinirani rad (kuhanje/pečenje) 
  4. Zamotanu roladu stavi u posudu s vinom, prošekom i vodom te sve stavi kuhati oko 3 sata.  
  5. Nakon sat vremena kuhanja okreni meso na drugu stranu te peci dok ne dobije koricu.

 | Author: Press Missy B.istro Punjena teleća rolada - Ka nediljon u matere foto: Press Missy B.istro

 

Maja Šabić Možda vas zanima... Maja Šabić: "Riža s piletinom je super rješenje za prvu pomoć!" Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.