Za ovu ukusnu "grah šalaticu", osnovnu namirnicu treba namočiti preko noći. Drugi dan ga kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol - nikako se ne smije raspasti! Na pari skuhajte na sitne trake narezan poriluk. Narežite mrkvu na male trakice, malo ih prepecite na maslinovom ulju kojih 7 minuta, i prelijte balzamičnim octom. Pirjajte još minutu.
Kad je grah gotov, sve stavite u jednu posudu - grah, poriluk i mrkvu, te dodajte narezan svjež kupus, luk, sol i ulje - idealno bi bilo bučino, te na kraju ocat.
Sastojci:
30 dag graha
3 mrkve
4 poriluka
mala glavica kupusa
2 glavice luka
sol i bučino ulje
balzamični i vinski ocat
Vjerujte nam, jednom kad ponovno zavlada toplije vrijeme, proljetna grah salata će biti totalni hit među vašim prijateljima i poznanicima!
Dobar tek.