Špajza 09. ožujka 2022.

Gyotaku sushi bar ima nove sushi boxeve koji podsjećaju na mala umjetnička djela

; Sushi manija aktualna je u Zagrebu posljednjih nekoliko godina, a raznolika ponuda svakim danom postaje sve primamljivija foto: Gyotaku sushi bar
gastro postao gastro.24sata.hr
Sushi manija aktualna je u Zagrebu posljednjih nekoliko godina, a raznolika ponuda svakim danom postaje sve primamljivija

Od 1.3. Gyotaku sushi bar uveo je nove sushi boxeve koji vizualno podsjećaju na mala umjetnička djela. Kao glavnu zvijezdu novog menija izdvojili bismo Tartar selection koji se sastoji od tri različita tartara – losos, brancin, tuna na podlošku od sushi riže.

Osim Tartar selectiona ponuda je obogaćena novim Nigiri i Age selectionom. Nigiri selection sadrži svježe filee tune, brancina i lososa, a Age je selekcija rolica od termički obrađenih kozica i losos filea upotpunjenih krastavcima i avokadom.

 | Author: Gyotaku sushi bar Tartar selection koji se sastoji od tri različita tartara – losos, brancin, tuna na podlošku od sushi riže; foto: foto: Gyotaku sushi bar

Standardni boxevi iz ponude poput Losos i Classic selectiona, Spicy uramaki boxa, Tempura shrimp roll boxa te Vege selectiona osvježeni su novim sastojcima čime su podignuti na novu razinu gastro užitka. Osim sushi boxeva na meniju se nalaze i Poke Losos te Piletina teriyaki bowl u kojoj je termički obrađena piletina u slučaju da nisi ljubitelj sirove ribe.

Pobrinuli su se i za tvoje slatke brige pa tako slijed možeš završiti yuzu pudingom, čokoladnim zalogajima sa žitaricama ili pudingom od sushi riže sa sezonskim voćem.

 | Author: Gyotaku sushi bar Puding od riže sa sezonskim voćem; foto: foto: Gyotaku sushi bar

U nešto manje od godinu dana Gyotaku sushi bar otvorio je svoja vrata na 14 lokacija. Tajna njihove popularnosti osim u kvaliteti sastojaka leži u jedinstvenoj metodi rolanja glavnog chefa Mladena Križanovića. Mladen je završio visokocijenjenu Royal Sushi akademiju u Tokiju, a iskustvo stječe u najpopularnijim japanskim restoranima te originalnim street food pointovima. Kao glavne adute Gyotaku sushija izdvojili bismo njegovu lokacijsku i cjenovnu pristupačnost te raznovrsnost ponude koju stalno unaprjeđuju.

 | Author: Gyotaku sushi bar Piletina teriyaki bowl u kojoj je termički obrađena piletina u slučaju da nisi ljubitelj sirove ribe; foto: foto: Gyotaku sushi bar

Ove ručno rađene specijalitete možeš upecati svakog dana na sljedećim lokacijama: Kvatrić, Radnička cesta,Centar Cvjetni, CCO West, Family mall, HoB, Avenue Mall, Malešnica, CCO East, Ravnice, Arena Centar, Supernova Buzin, Velika Gorica te Savica.

Cilj Gyotaku sushi bara je kombinacijom svježih sastojaka i jedinstvene metode rolanja stvarati mala umjetnička djela koja će se utisnuti na domaćoj gastro sceni i postati dio foodie kulture. 

 | Author: Gyotaku sushi bar Standardni boxevi iz ponude poput Losos i Classic selectiona, Spicy uramaki boxa, Tempura shrimp roll boxa te Vege selectiona osvježeni su novim sastojcima; foto: foto: Gyotaku sushi bar

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.