Špajza 16. studenoga 2021.

Hungry Mile svojim receptima nikoga ne ostavlja gladnim

Mile Butorac, autor Instagram profila Hungry Mile foto: Privatni album

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Mile Butorac, autor Instagram profila Hungry Mile, finalist je Gastro zvijezde u kategoriji Foodie

Mile Butorac, poznat i kao Hungry Mile, finalist je u kategoriji Foodie. Od želje da ide u kuharsku srednju školu koja se nije ostvarila nakon nekoliko godina došao je do vlastitog gastro Instagram profila koji prati gotovo 30 tisuća zaljubljenika u dobru hranu. O hrani je naučio i od obitelji te dodaje: "Moji djed i baka su imali farmu, kasnije ju je naslijedio i razvio moj stric, tako da sam odrastao uz selo, kuhanje, "šparket" i uzgoj i prave okuse hrane". 

Mile kaže kako je do ideje da svoj tada privatni Instagram profil pretvori u gurmanski došao spontano: "Počeo sam sve više kuhati i krenuo sam objavljivati sve više i više hrane na tada mome privatnom Instagram profilu, kroz neko vrijeme hrana je jednostavno izgurala ovo privatno". Tako je Mile postao "hungry_mile“ zbog kolegice s faksa koja mu je rekla da bi s obzirom na količine hrane na profilu to trebalo biti njegovo ime. Prvi post koji je Mile objavio na Instagramu bila je fotka njegovog mopsa Pupe kako jede sladoled, kao pravi mali gurman. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile)

Prednosti društvenih mreža nad bloganjem, prema njegovom mišljenju, su jednostavnije i brže dizanje objava, ali i lakša interakcija s pratiteljima. Ponosan je i što je dio domaće blogerske zajednice te dodaje: "Iznimno mi je drago i jako sam ponosan na sve što su moje kolege postigle: od izdanih kuharica, vlastitih studija i raznih kampanja koje su odradili. Danas je ovo pravi posao i to najljepši od svih". 

Mile priznaje da jako voli ugljikohidrate i da se rado počasti pizzom i to onom domaćom s debelim tijestom i nekim finim nadjevom. Dok sebe počasti pizzom, za prijatelje i obitelj naviše priprema pite s vučenim tijestom, gusto varivo te pokoji mesni gulaš. U kuhinji ne može bez soli, papra i maslinovog ulja, a vjeruje kako svatko treba znati pripremiti svoje omiljeno jelo: "Imam puno prijatelja koji praktički ne kuhaju, ali nešto što obožavaju su toliko usavršili da je bolje nego u većini restorana. Tako da je motivacija ključan faktor, u svemu pa tako i u kuhinji". 

 | Author: Instagram @hungry_mile Mile na svom Instagram profilu ima skoro 30 tisuća obožavatelja foto: Instagram @hungry_mile

Najdraži trenutak u karijeri ne može izdvojiti jer uživa svaki put kada mu se netko javi s rekreacijom njegovog recepta, a ako i ti voliš njegove slastice s vučenim tijestom, svakako mu daj svoj glas ovdje! Priznaje kako se uoči Gastro zvijezde veseli druženju s kolegama, a voli i svaki događaj koji okuplja zajednicu na jednom mjestu i koji ju podržava te joj daje "vjetar u krila". "Mislim da je to apsolutno opravdano jer je neupitan i naš doprinos popularizaciji kuhanja i kulturi stola u Hrvatskoj. Naši recepti su ušli u mnoge domove, na mnoga slavlja, potaknuli na kušanje nečeg novog, na istraživanje“, zaključio je Mile. 

Mile čeka i tvoj glas, a dati ga možeš ovdje!

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Za favorite glasaj na web stranici Gastro zvijezde, a sve novosti o natječaju prati na našem Facebook i Instagram profilu. 

 

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.