Špajza 500 prikaza 14. veljače 2019.

Inspirirajte se: Zaljubili smo se u ove slatke delicije omiljenih foodieja

Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Žele bomboni, omiljena red velvet torta ili brze i jednostavne puslice za one koji baš sve rade u zadnji čas postali su genijalne ideje naših blogera za Dan zaljubljenih.

Valentinovo, onaj dan u godini kada se baš sve vrti oko ljubavi, najslađe je u dvoje. Bez obzira provodite li ga s prijateljima, u paru ili s obitelji, slasni, slatki i slani, zalogaji obavezan su detalj na najcrveniji dan u godini.

 

Možda vas zanima... Insta foodie: Najpopularnija hrana na Instagramu je... Špajza

 

 | Author: Gastro.hr Gastro.hr


Pronjuškali smo društvenim mrežama i otkrili što to spremaju domaći foodieji. U nastavku pogledajte najslađe ideje pa se i sami inspirirajte za kreiranje posebnih zalogaja za svoje voljene. Sretno Valentinovo!

 

kolaz Možda vas zanima... Poboljšajte kvalitetu: Ovo je 5 najjačih foodie Instagram profila na svijetu! None

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[DONUTS] Nakon jučerašnjih slatkiša danas je na red došao jedan malo ‘ozbiljniji’ desert. Svi volimo krafne i veselimo se kada dođe njihovo doba godine. Pa zašto ne bi i njih pripremili u duhu Valentinova?! Ove američke krafne su malo drugačije od standardnih, ali zato ne i manje ukusne. Uz glazuru od krem sira i sušenih ružinih latica koje ih krase, ove krafne se peku u pećnici bez ulja, a i rade se od tekućeg tijesta koje se ne mora dizati. Ako vas zanima ideja i recept, link vas čeka u Bio :) #darkovawebkuharica #lovefood #feedfeed #donuts #dessert #baking #valentinesday #sweetfood #hautecuisines #gastrohr #sortedfood #roses #royalicing

A post shared by Darko Kontin (@darkokontin) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samo jedan podsjetnik da iako je sutra Valentinovo, vaši voljeni zaslužuju neki mali znak pažnje svaki dan... Ipak, za sutra se možete i malo više potruditi 😊 Crêpes dentelle su tanki, hrskavi i izuzetno delikatni listići tijesta koji se često koriste u francuskom slastičarstvu. Dok su još vrući može ih se oblikovati u rolice pa su tada poznatiji kao gavotte... Upotpunjeni s dvije verzije moussa (od tamne čokolade i mješavine rubya i bijele) i malinama, daju savršeni omjer hrskavosti i kremoznosti, slatkoće i kiselosti... #daliborcekuhinja #food #dessert #mousse #chocolate #rubychocolate #whitechocolate #darkchocolate #raspberry #crepesdentelle #gavotte #France

A post shared by dalibor (@daliborce) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dozen roses or dozen cupcakes for Valentine’s day? 🧁🤔 Maybe both? 🤭😍 If you want to know the secret for getting that perfect cake texture in your vegan cupcakes, then head over to my blog! Recipe for these red velvet cupcakes is online and the link is in my profile! 🤗 Also, even if you don’t have that special someone - make these as a treat for yourself cause you’re special enough! ❤️ . . . . . . . . . #lovebaking#foodfluffer#damnthatsdelish#foodinspo#feedfeed#thebakefeed#bakefromscratch#gloobyfood#foodblogfeed#thekitchn#f52oven#TOHFoodie#inmykitchen#imsomartha#onmytable#instayummy#bakersofinstagram#cakelove#cakecakecake#pinterestinspired#bakingblog#foodtographyschool#foodphoto#foodphotos#bakinglove#tastingtable#forthemaking#vegandessert#cakeboss#food4thought @thefeedfeed @thebakefeed @thekitchn @food_glooby @foodblogfeed @food52

A post shared by Ana Zelic (@anasbakingchronicles) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Znaš sine, ne trudi se uvijek shvatiti žene. Često ni one same sebe ne shvaćaju. Ali uvijek ih osluškuj, promatraj, nauči čitati između svake izgovorene rečenice. Ima tih dana, kada bi mogle plakati satima bez očitog razloga. Zato uvijek imaj spremno rame za utjehu. Ne zanemaruj moć zagrljaja, najčešće je upravo to najbolji lijek za sve boli. One su u stanju pričati i istovremeno obavljati još sto poslova, ali nikada to nemoj iskorištavati. Svaka situacija u kojoj se zahtijeva fizička snaga pripada tebi. Nemoj dopustiti da su ti ruke u džepovima dok ona u svojima nosi torbe. Sve ostalo što radite raspodijelite pravedno. Ne postoje muški i ženski poslovi. Ako se ikada nađeš u situaciji da prekineš vezu, nikada to ne radi preko poruke ili telefona. Koliko god bilo teško, skupi hrabrost i razgovaraj licem u lice. Nitko nije jači osvetnik od povrijeđenog ega. Ženskog ega. Zato, ne okrivljuj nju za prekid, bez obzira na razlog. Bolje okrivi sebe. I budi blag. Biti ostavljen boli, ne treba još slušati prigovaranje. Ne pričaj o vašim intimnim trenutcima i njenim slabostima s prijateljima. To rade slabići. Svaki problem u vezi pokušaj riješiti razgovorom. Znam da ti je naporno pričati o osjećajima, ali potrudi se, vježbaj. One su osjećajne, budi nježan, odmjeren. Nikada na ručak ne dolazi bez cvijeća domaćici! Dani kada poklanjaš cvijeće su, bez iznimke: Dan žena, Valentinovo, rođendan, Majčin dan, godišnjica veze/braka. Hoće li to biti buket ruža ili tratinčice ubrane putem, nije važno. Ovo neka ti prijeđe u naviku, kao kad opereš ruke prije jela ili izuješ cipele kad uđeš u stan. Ovo nisu znakovi ljubavi, već simboli, znakovi dobrog odgoja, pristojnosti. Ono što, među brojnim drugim stvarima, gospodina razlikuje od onoga koji to nije. Ljubav se, ipak, pokazuje djelima, trudom, odricanjem. Kada napraviš za nju nešto što inače ne radiš, ne voliš, ne znaš, ali znači osobi koju voliš. kada, umjesto nje, napraviš sve ono što ona inače radi. Kad osjećaš njene brige, boli, uspjehe i radosti, kao da su tvoji. Uživajte sutra, lipi moji. Volite se, poklanjajte pažnju djelima više nego stvarima. I čuvajte svoje dragocjene trenutke, oni su samo vaši😘 #ljubav

A post shared by Nasja Duplancic (@mamajasamgladan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slavio ili ne neka ti bude sretno Valentinovo. 💗💗💗💗 . . .Nemreš ne znat za njega budući nas šljašteća srca bombardiraju iz izloga i sa teve reklama odman nakon izbacivanja bora iz kuće. No, kako god, želim ti srce puno ljubavi svaki dan a ne samo danas. I to za sebe, onak' iskreno, da voliš najprije sebe sa svim svojim nesavršenostima, propustima i manama. Vjeruj mi, tada će ti to isto manje smetati kod drugih. . . . 💘💘💘💘💘💘 . . . Pitali klince na radiu što je ljubav i kako do nje dolazi, izjave su mi presimpa. Obožavam te mudre male glave. Izjava jednog klinca mi se učinila baš prikladna: "Mislim da prvo treba da te pogodi nekakva strijela, ali ostatak nije tako bolan" . . . #srčeko💟 #DramaQuuen #valentinovo #truthserum #makemoments #rsa_ladies #tv_living #tv_neatly #tv_stilllife

A post shared by Dubravka Bojić (@dudabojic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Danas sve moram biti slatko i u malim znakovima pažnje! Sretno Valentinovo! ❤️ _ Sastojci za 20-tak macaronsa (40 polovica) -75g bjelanjka 35g kristal šećera 65g bademovog brašna 170g šećera u prahu -prehranbena boja u prahu _ Bjelanjke ostavite preko noći na sobnoj temperaturi prekrivene papirnatim ručnikom. Sutradan bjelanjke stavite u posudu pa ih miksajte. Postepeno im dodavajte kristal šećer (ako koristite boju, sada ju dodajte). Miksajte dok bjelanjci ne postanu jako čvrsti. Bjelanjke ostavite po strani. U posebnoj posudi pomješajte bademovo brašno i šećer u prahu pa ga izblendajte u multipraktiku. Brašno i šećer prosijte kroz sito i dodajte u bjelanjke. Pomoću špatule HITRIM pokretima miješajte suhe sastojke sa bjelanjcima dok ne dobijete jednoličnu smjesu koja klizi sa špatule (oko 50 pokreta, i da, ako su vam prvi macaronsi zaista brojite do 50 😉) Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa odgovarajućim nastavkom pa na masnom papiru (ili podlozi za macaronse) koji ste stavili na pleh radite male krugove iste veličine. Pleh udarite nekoliko puta o stol kako bi iz macaronsa izašao suvišan zrak. Macarone pustite da se „suše“ na sobnoj temperaturi 1h. Nakon toga ih pecite u zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva 15-20 minuta. Pečene macaronse maknite sa pleha na radnu površinu i pustite da se u potpunosti ohlade. Ohlađene macaronse „lijepite“ kremom, polovicu sa polovicom, te ih spremite u zatvorenu kutiju za kekse i ostavite da odstoje barem preko noći prije konzumacije. Macarone punite kremom, nutellom ili nečim po vašoj želji! ❤️ . . . #nestoslanobykatarina #goodfood  #recipe #feed #foodporn #blogger #foodpics #food52grams #thefeedfeed #thecakeblog #foodartblog #foodcoma  #delicious #yum #bhgfood #letifico #gastrohr #macarons #macaron #valentinescake #valentine #valentinesday2019 #valentineday #valentinesdaygift #valentinovo2019

A post shared by Katarina Paoletić (@nesto_slatko_by_katarina) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[ŽELE BOMBONI] Usli smo u tjedan ljubavi... prema (slatkoj) hrani :) Nadam se da ste spremni za svakodnevni slatki food spam :))) Slavili ili ne Dan zaljubljenih uvijek je lijepo iznenaditi drage ljude u svom zivotu s necim slatkim. A kako sam saznao da svi vole gumene i zele bombone odlucio sam ih isprobati u kucnoj izvedbi. I uopce nisu teski za pripremu. Super lagani su zapravo i ukusni kao kupovni (tak su kusaci kazali :) ) Recept vas ceka u Bio, i nadam se da ce vam ih netko pokloniti ako ih vec sami necete za nekog pripremati ;) #darkovawebkuharica #gastrohr #gumdrops #sweetlife #lovefood #feedfeed #valentinesday #valentinesdessert #heartshaped #hautecuisines #love #foodie #sugarcoated #ljubav #valentinovo #zelebomboni #recept

A post shared by Darko Kontin (@darkokontin) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.