Špajza 30. srpnja 2018.

Isplati li se gledati dva nova kulinarska showa?

foto: @sugarrushnetflix, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Čini se kako je Netflix prepoznao da ima vjerne gledatelje s gastro preferencijama pa gotovo svaki mjesec objavljuje novi cooking show, a posljednja dva u nizu su „Cooking on High“ i „Sugar Rush".

„Cooking On High“ je 20-minutna emisija natjecateljskog karaktera u kojoj profesionalni chefovi kuhaju s kanabisom. S obzirom na temu, atmosfera je očekivano opuštena, čemu pridonose i gosti/ocjenjivači. Sumnjamo kako će ova emisija postići očekivanu gledanost u Hrvatskoj jer ni voditelj, vlogger Josh Leyva, ni gosti nisu pretjerano bliski našoj publici.

Kratko trajanje ne dopušta gledatelju da zapravo otkrije kako se kanabis koristi u pripremi jela, a vjerujemo kako je upravo to i bio cilj. Uspjeli smo pogledati šest od 12 epizoda, a većina ih nije pretjerano uzbudljiva, edukativna ni pamtljiva. Pohvaljujemo ideju, ali nismo zadovoljni realizacijom!

 

 

Prva sezona „Sugar Rusha“ objavljena je prije nekoliko dana, a ima samo osam epizoda. Četiri se tima u svakoj natječu za novčanu nagradu u pripremi slastica, a višesatni proces nadgledaju i ocjenjuju australski chef Adriano Zumbo i stručnjakinja za cupcakes Candace Nelson.

Svaka epizoda ima drukčiju temu, natjecatelji pripremaju po tri deserta i nastoje sačuvati vrijeme za finalnu rundu. Imaju tri sata za izradu i serviranje prve dvije poslastice. a svaka im se preostala minuta dodaje na tri sata namijenjena za posljednji izazov – pripremu torte.

 

 

Bakers, are you ready?! Sugar Rush coming July 13th on Netflix.

A post shared by Sugar Rush (@sugarrushnetflix) on

 

„Sugar Rush“ traje 50-ak minuta, dovoljno da zaista steknete uvid u samu ideju i tehnike pripreme. Ne može se uspoređivati s cooking showovima poput Masterchefa, ali dajemo bod više za edukativnost u odnosu na „Cooking on High“. Pokupili smo nekoliko zanimljivih ideja i vrijeme je brzo prošlo no ipak nedostaje malo napetosti.

Ova emisija je u svakom slučaju bolja od dosadnjikavog Netflixovog showa „Nailed It“ o kojem smo pisali u ožujku nakon objave, ali nije nešto što ćete zapamtiti ili osjetiti želju da i sami nešto izmiksate. U svakom slučaju, nije loš izbor za kraćenje dugih ljetnih dana.

 

Možda vas zanima... Bacili smo oko na kulinarski show "Nailed it" Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.